Θα συγκατοικήσετε; Συμβουλές για να έχετε ισορροπία στη σχέση σας

Τι να κάνετε για να αποφύγετε τις συγκρούσεις

Η συγκατοίκηση μαζί με τον σύντροφό σας είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια σχέση και είναι εξίσου σημαντικό να λάβετε μέτρα για να διατηρήσετε την υγιή συμβίωσή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε πράξη, για να λειτουργήσει με τους καλύτερους όρους για την καθημερινότητα και τη σχέση σας η συμπόρευσή σας σε ένα κοινό σπίτι.

H διαφορά ανάμεσα στη γενναιοδωρία και το να σε πιάνουν κορόιδο

Επικοινωνήστε ανοιχτά

Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σχέση. Συζητήστε εκ των προτέρων τις προσδοκίες, τις ευθύνες και τυχόν ανησυχίες που μπορεί να έχετε. Να κάνετε τακτικά check-in μεταξύ σας για να αντιμετωπίσετε ζητήματα και ανησυχίες που μπορεί να προκύψουν.

Σεβαστείτε τον προσωπικό χώρο

Μπορεί η συμβίωση να σημαίνει να μοιράζεστε έναν χώρο διαβίωσης, είναι σημαντικό όμως να σέβεστε ο ένας τον προσωπικό χώρο του άλλου. Αφήστε ο ένας στον άλλο χρόνο για ατομικά χόμπι, ενδιαφέροντα και κοινωνικές συναναστροφές εκτός της σχέσης σας.

Μοιράστε τις ευθύνες του σπιτιού

Δημιουργήστε μια δίκαιη κατανομή των οικιακών εργασιών και των ευθυνών. Η αμοιβαία και ίση αντιμετώπισή τους μπορεί να μειώσει τη δυσαρέσκεια και να διατηρήσει μια πιο υγιή ισορροπία. Συζητήστε τακτικά και προσαρμόστε την κατανομή των όποιων αγγαρειών, εάν είναι απαραίτητο, μιας που τα προγράμματά σας πάντα ενδέχεται να αλλάξουν.

Θέστε οικονομικά όρια

Συζητήστε και δημιουργήστε ένα οικονομικό σχέδιο που λειτουργεί και για τους δύο σας. Καθορίστε πώς θα μοιραστούν τα έξοδα, δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό μαζί και να είστε διαφανείς σχετικά με τις οικονομικές σας καταστάσεις για να αποφύγετε συγκρούσεις και παρεξηγήσεις.

Αγκαλιάστε τον συμβιβασμό

Η συμβίωση συχνά απαιτεί συμβιβασμό. Να είστε ανοιχτοί στο να βρίσκετε τη μέση λύση σε διάφορα θέματα όπως η διακόσμηση, οι επιλογές επίπλων ή οι καθημερινές ρουτίνες. Οι προτιμήσεις και οι απόψεις κάθε ατόμου πρέπει να εκτιμώνται και να γίνονται σεβαστές.

Ποιο παιχνίδι αυξάνει το ΙQ των παιδιών

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό χρόνο

Όταν ζείτε μαζί, είναι εύκολο να θεωρείτε δεδομένη την παρουσία του άλλου. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί, πέρα ​​από τις συνηθισμένες οικιακές ρουτίνες. Προγραμματίστε ραντεβού, δραστηριότητες ή ακόμα και μια βραδιά με ταινία ή σειρά στο σπίτι για να κρατήσετε ζωντανή τη ρομαντική σπίθα στη σχέση σας.

Επικοινωνήστε τα όρια και τις ανάγκες σας

Κοινοποιήστε ξεκάθαρα τα όρια και τις ανάγκες σας ο ένας στον άλλο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικό χώρο, χρόνο ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες απαιτήσεις. Ο σεβασμός και η επίγνωση των ορίων του άλλου βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς σχέσης.

Επιλύστε τις συγκρούσεις ειρηνικά

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες σε κάθε σχέση, αλλά είναι σημαντικό να τις αντιμετωπίζετε εποικοδομητικά. Αποφύγετε την κλιμάκωσή τους και επικεντρωθείτε στην εύρεση λύσεων αντί να κατηγορείτε ο ένας τον άλλο. Η ενσυναίσθηση και ο συμβιβασμός είναι το κλειδί για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων που σίγουρα θα προκύψουν.

Θυμηθείτε, η διατήρηση μιας υγιούς σχέσης απαιτεί προσπάθεια και κατανόηση και από τους δύο συντρόφους. Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές και δουλεύοντας συνεχώς στη σχέση σας, μπορείτε να περάσετε με επιτυχία το «τεστ» της συγκατοίκησης.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top