H διαφορά ανάμεσα στη γενναιοδωρία και το να σε πιάνουν κορόιδο

Οι μονόπλευρες σχέσεις δεν επιβιώνουν

Αν είσαι κάτι σαν εμένα, θα πήγαινες στα πέρατα του κόσμου για τους ανθρώπους που αγαπάς, είτε είναι φίλοι, οικογένεια ή το άλλο σου μισό. Ωστόσο, μερικές φορές στη ζωή, μπορεί να είναι καταστροφικό να συνειδητοποιείς ότι είσαι ο μόνος στη σχέση που δίνει το 100%. Αν συμβαίνει αυτό, να γιατί ήρθε η ώρα να σταματήσεις.

Eφτά tips για να προστατευτείς από τον ήλιο

Η ζωή είναι να δίνεις και να παίρνεις.

Είναι καλό να νοιάζεστε για τους αγαπημένους σας και να δείχνετε αυτή τη φροντίδα με τα λόγια και τις πράξεις σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνετε την ίδια γενναιοδωρία σε αντάλλαγμα. Δεν μπορείς να δίνεις συνεχώς σε κάποιον τα πάντα, είτε είναι ο χρόνος, η ενέργεια ή η καλοσύνη σου, για να πάρεις πίσω μόνο κάτι μισό. Η ζωή δεν είναι έτσι. Έχει να κάνει με το σπρώξιμο και το τράβηγμα, τη διάσπαση των προσπαθειών και το δούναι και λαβείν. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όταν πρόκειται για σχέσεις.

Οι μονόπλευρες σχέσεις δεν μπορούν ποτέ να επιβιώσουν.

Φανταστείτε μια σχέση όπου κάνετε όλη τη δουλειά. Είστε ο πρώτος που επικοινωνείτε, πρέπει πάντα να σχεδιάζετε πράγματα που θα κάνετε με τον άλλον, πηγαίνετε με το αυτοκίνητο στο σπίτι του, τον παίρνετε τηλέφωνο, κουβεντιάζετε, είστε απολύτως δίπλα τους όταν σας χρειάζονται… αλλά ποτέ δεν παίρνεις τίποτα πίσω. Ίσως δεν χρειάζεται να το φανταστείτε γιατί αυτή είναι η πραγματικότητά σας. Αν αυτό ίσχυε για εσάς συνεχώς με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, θα έπρεπε τελικά να το κάνετε πέρα. Η σχέση θα ήταν τόσο σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλητική που δεν θα σε εξουθένωνε.

Απαιτείται προσπάθεια και από τα δύο μέρη.

Υπάρχουν δύο άτομα σε μια σχέση, επομένως και οι δύο πρέπει να προσπαθήσουν όταν πρόκειται να την διατηρήσουν. Σίγουρα, η ζωή παρεμποδίζει μερικές φορές και ίσως κανένα από τα δύο μέρη να μην είναι πάντα σε θέση να δώσει το 100%, αλλά εφόσον και οι δύο δίνετε όσο περισσότερο μπορείτε, δεδομένων των περιστάσεων και συνεχίζετε στα συνήθη υψηλά στάνταρ σας όποτε είναι δυνατόν, τότε μπορείτε να αναγνωρίσετε και να εκτιμήσετε ο ένας τις προσπάθειες του άλλου. Είναι δύσκολο να μετρήσετε την προσπάθεια, αλλά αν κάποιος σημαίνει πραγματικά πολλά για εσάς, οι προσπάθειές του δεν πρέπει ποτέ να πέφτουν κάτω από το μισό από αυτό που καταβάλλετε. Έχει να κάνει με την εύρεση και διατήρηση της σωστής ισορροπίας.

Σίγουρα θα παρατηρήσετε όταν η ισορροπία είναι εκτός λειτουργίας.

Εάν δίνετε το 100% συνεχώς σε κάποιον, αλλά λαμβάνετε μόνο το 50%, αναπόφευκτα θα αρχίσετε να το προσέχετε. Και, αργά αλλά σίγουρα, θα αρχίσει να σας τρελαίνει. Συνήθως, όσο περισσότερα δίνεις και όσο λιγότερα παίρνεις, τόσο η σχέση χάνει τη λάμψη της και μετατρέπεται σε σκληρή δουλειά. Σε αυτό το στάδιο, όλα γίνονται λιγότερο ευχάριστα και μοιάζουν σαν αγγαρεία με αυτό το άτομο. Δεν είναι διασκεδαστικό όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο.

Η δυσαρέσκεια θα πολλαπλασιάζεται.

Όσο περισσότερο η σχέση σας μοιάζει με αγγαρεία, τόσο περισσότερη δυσαρέσκεια θα δημιουργηθεί. Εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για κάποιον, θα πρέπει να θέλετε να είστε καλός φίλος/μέλος της οικογένειας/εραστής. Θα πρέπει να θέλετε να είστε μοντέλο αγαπημένου προσώπου. Για παράδειγμα, αν μπορείτε να βρείτε τον χρόνο και την προσπάθεια να τους στέλνετε μήνυμα καθημερινά για να τους ελέγχετε όταν πεθαίνει ο καλύτερός τους φίλος, αλλά δεν μπορούν να σας στείλουν μήνυμα ούτε μια φορά όταν πεθάνει το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τι στο καλό; Αυτό δεν είναι ωραίο. Μόλις αρχίσετε να παρατηρείτε την άθλια συμπεριφορά τους, τότε αυτό το τρένο αρνητικότητας θα συνεχίσει να πηγαίνει, μέχρι να εκτροχιαστεί.

Θα καταλήξετε να καείτε.

Θα φτάσετε σε ένα σημείο όπου θα είστε τόσο κουρασμένοι να δίνετε τόσα πολλά σε κάποιον όταν οι προσπάθειες σαφώς δεν ανταποκρίνονται. Θα κουραστείτε να βρίσκεστε σε αυτή τη μονόπλευρη σχέση, θα είστε πικραμένοι με το άλλο άτομο και αργότερα θα αρχίσετε να μισείτε τα πάντα λίγο. Τόσο απλά, θα σου στραγγίσει τη ζωή.

Η σχέση θα ξεθωριάσει.

Τελικά, θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω από αυτή την εξαντλητική σχέση μετά από μήνες που της δίνατε τα πάντα και η σχέση σας θα αλλάξει ως αποτέλεσμα. Και όχι με την καλή έννοια. Ας ελπίσουμε ότι θα το έχετε ήδη αντιμετωπίσει αυτό με το άλλο άτομο και, αν σας εκτιμά πραγματικά, θα αρχίσει να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια. Ωστόσο, αν έχετε ξεπεράσει την κατάσταση αρκετές φορές και νιώθετε ότι μιλάτε σε έναν τοίχο από τούβλα αντί για το αγαπημένο σας πρόσωπο, τότε η σχέση είναι πιθανό να καταστρέφεται περισσότερο όσο περνάει ο καιρός.

Eρωτικές προβλέψεις εβδομάδας 24/07/2023 – 30/07/2023

Η ισότητα είναι το παν.

Προφανώς, δεν μπορείς να συνεχίσεις να προσπαθείς να διατηρήσεις μια κατεστραμμένη σχέση όπου είσαι διατεθειμένος να δώσεις το 100% και το άλλο μέρος σαφώς δεν δίνει δεκάρα. Θέλετε να νιώθετε ότι είστε ίσοι στη σχέση σας, εκτιμάτε ο ένας τον άλλον και θέλετε τα ίδια πράγματα, και είναι πραγματικά ικανοποιητικό και για τα δύο μέρη. Διαφορετικά, ποιο είναι το νόημα;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάς το χρόνο σου με ανθρώπους που δίνουν μόνο το 50%.

Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο και να επενδύετε σε αυτούς που σας αγαπούν και σας φροντίζουν όσο και εσείς για αυτούς. Σίγουρα, οι σχέσεις θέλουν δουλειά και δεν είναι πάντα τέλειες, αλλά σημασία έχει η στάση που έχουμε απέναντί ​​τους. Εφόσον και τα δύο μέρη είναι έτοιμα και πρόθυμα να συμβιβαστούν και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κάνουν το άλλο άτομο ευτυχισμένο, τότε η σχέση θα συνεχίσει να επιβιώνει και να ευδοκιμεί.

Αξίζετε το καλύτερο.

Είτε πρόκειται για το πιο νόστιμο κέικ που υπάρχει στο αρτοποιείο είτε για τον φίλο που ξέρεις χρόνια, μην ξεχνάς ότι αξίζεις το απόλυτο καλύτερο στη ζωή. Μοιραστείτε τον χρόνο σας με αγαπημένα πρόσωπα που θα είναι συνεχώς εκεί για εσάς, στα οποία μπορείτε πάντα να βασίζεστε και που δεν θα σας απογοητεύουν σε τακτική βάση. Γεμίστε τη ζωή σας με αυτούς στους οποίους θέλετε να δώσετε το 100% γιατί ξέρετε ότι θα λάβετε το 100% πίσω. Είναι τόσο απλό.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top