Μπορεί η καριέρα σου να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου;

Τα αρνητικά του να δουλεύεις όλη μέρα

Οι έντονοι και όλο και πιο απαιτητικοί όροι με τους οποίους εργαζόμαστε μπορούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μας επηρεάσουν αρνητικά, επιβαρύνοντας την υγεία και τη διάθεσή μας, στερώντας μας παράλληλα χρόνο που θα διαθέταμε υπό άλλες συνθήκες στον εαυτό μας και στους ανθρώπους που αγαπάμε. Και η επιρροή αυτή όσον αφορά τις ερωτικές μας σχέσεις μοιάζει να είναι πάρα πολύ μεγάλη, οδηγώντας σε προβλήματα και δυσκολίες στην καθημερινή επαφή του ζευγαριού. Να λοιπόν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει τη σχέση σας μια απαιτητική καριέρα, ώστε να λάβετε μέτρα για την προστασία της.

Έχεις κακή διάθεση; Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα

Έλλειψη χρόνου

Οι πολλές εργασιακές ευθύνες απαιτούν πολλές ώρες εργασίας, συχνά ταξίδια, ακόμη και εργασία τα Σαββατοκύριακα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένο χρόνο και διαθεσιμότητα για τον σύντροφό σας, οδηγώντας σε αισθήματα παραμέλησης και μοναξιάς.

Άγχος και εξάντληση

Ορισμένες θέσεις εργασίας, όπως αυτές με υψηλή πίεση ή αυτές με αυστηρές προθεσμίες, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικό άγχος και πίεση. Όταν μεταφέρετε αυτό το άγχος στο σπίτι, μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να είστε παρούσες και συναισθηματικά διαθέσιμες για τον σύντροφό σας, βλάπτοντας ενδεχομένως τη σχέση.

Ανισορροπία προτεραιοτήτων

Ορισμένες καριέρες απαιτούν έντονη αφοσίωση και δέσμευση, καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η συνεχής προτεραιότητα της δουλειάς σε σχέση με το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα δυσαρέσκειας στη σχέση.

Περιορισμένη συναισθηματική υποστήριξη

Ανάλογα με την καριέρα σας, μπορεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που σας εξαντλούν συναισθηματικά και διανοητικά. Εάν δεν μπορείτε να μοιραστείτε τις λεπτομέρειες της δουλειάς σας με τον σύντροφό σας λόγω εμπιστευτικότητας ή έλλειψης κατανόησης, μπορεί να οδηγηθείτε σε έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης και αποσύνδεση στη σχέση.

Ανασφάλεια και ζήλια

Ορισμένες καριέρες, όπως αυτές που περιλαμβάνουν συχνές αλληλεπιδράσεις με άλλα άτομα, μπορεί να προκαλέσουν συναισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας στον σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις και εντάσεις στη σχέση.

Δυσκολία εύρεσης κοινού εδάφους

Ανάλογα με την καριέρα σας, είναι πιθανό τα ενδιαφέροντά σας, ο τρόπος ζωής και ο κοινωνικός κύκλος σας να διαφέρουν σημαντικά από του συντρόφου σας. Αυτό μπορεί να κάνει δύσκολο να βρείτε κοινό έδαφος, να μοιράζεστε κοινές εμπειρίες ή ακόμα και να συμμετέχετε σε ουσιαστικές συζητήσεις, οδηγώντας σε έλλειψη σύνδεσης.

Είναι συνεπώς απαραίτητο να διατηρήσετε ανοιχτή επικοινωνία, να θέσετε όρια και να βρείτε τρόπους να καλλιεργήσετε τη σχέση σας παρά τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που θέτει η καριέρα σας, για το καλό και των δύο πλευρών.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top