Παίζει με το μυαλό σου; 6 tips για να τον βάλεις στη «θέση» του

Βάλε όρια για τον εαυτό σου και για εκείνον

Έχεις αφήσει πίσω εδώ και χρόνια την παιδική χαρά, οπότε γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι με τύπους που παίζουν παιχνίδια μυαλού; Εάν αυτή τη στιγμή μιλάς ή βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που κάνει το κεφάλι σου να παίρνει φωτιά (αλλά όχι με την καλή έννοια), δε χρειάζεται να το αντέξεις. Στην πραγματικότητα, πρέπει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Χωρίς να τον προσγειώσεις απότομα, δες πώς μπορείς να το κάνεις αποτελεσματικά.

Aυτές είναι οι «αθώες» φράσεις που λένε οι τοξικοί άνθρωποι

Επικοινώνησε με σαφήνεια τις επιθυμίες σου

Ξεκαθάρισε ρητά αυτό που θέλεις από το χρόνο σου μαζί του. Ελπίζεις να βγεις ραντεβού; Ψάχνεις για κάτι σοβαρό; Θέλεις απλώς να γίνετε φίλοι με προνόμια; Θα χρειαστεί να είσαι ειλικρινής για το τι θέλεις προτού μπορέσεις να περιμένεις το ίδιο από αυτόν.

Aυτά είναι τα τρία ζώδια που χωρίζουν εύκολα

Ετοιμάσου να τον χάσεις

Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές σε αυτά τα σενάρια: είτε θέλει αυτό που θέλεις εσύ είτε δεν θέλει. Αν δεν το κάνει, είσαι έτοιμη να φύγεις; Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να επαναξιολογήσεις αυτό που θέλεις γιατί αν ένας άντρας δεν το θέλει και ξεκαθαρίσεις ότι δεν πρόκειται να το αντέξεις, η μόνη επιλογή είναι να φύγεις... εκτός αν θέλεις να συνεχίσεις τον κύκλο του παιχνιδιού.

Μην παίζεις παιχνίδια μαζί του

Ακούγεται προφανές, το ξέρω, αλλά φρόντισε να εξετάσεις προσεκτικά τη συμπεριφορά σου. Περιμένεις πολύ καιρό να του στείλεις μήνυμα; Δημοσιεύεις πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσπαθήσεις να τραβήξετε την προσοχή του ή να τον κάνεις να ζηλέψει; Σκέψου πραγματικά τα κίνητρά σου και γιατί κάνεις τα πράγματα που κάνεις και, στη συνέχεια, περιόρισε αυτά που δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς ως ώριμη συμπεριφορά. (Ναι, η οδήγηση από το σπίτι του με το αυτοκίνητο της κολλητής σου είναι ένα τέτοιο δείγμα.)

Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο

Σημείωση: υπάρχει διαφορά στο να παίζεις δυνατά (να κάνεις δηλαδή ότι είσαι απασχολημένη) και στο να είσαι πραγματικά απασχολημένη. Βεβαιώσου ότι κάνεις το δεύτερο και όχι το πρώτο. Ο στόχος σου είναι να τον κάνεις να πιστεύει ότι είσαι απασχολημένη με όλα τα είδη διασκέδασης που συμβαίνουν. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Ασχολήσου με όλα τα είδη διασκέδασης που σου αρέσουν! Προγραμμάτισε δείπνα με τους φίλους σας. Απόλαυσε μια περιποίηση ομορφιάς. Πάρε αυτό το μάθημα που ήθελες να παρακολουθήσεις. Πήγαινε για μια πεζοπορία με έναν φίλο. Ζήτησε από μια συνάδελφό σου να πάτε να δείτε μια ταινία. Βγες έξω και κάνε πράγματα! Όταν σου ζητάει να κάνετε παρέα, αφιέρωσε χρόνο μόνο αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Αν δεν είσαι ελεύθερη, μην τολμήσεις να ακυρώσεις τα σχέδιά σου για αυτόν! Μπορεί να περιμένει μέχρι μια μέρα που θα είσαι χαλαρή. Άλλωστε εκείνος δεν ακυρώνει τα σχέδιά του για σένα, έτσι δεν είναι;

Μην τον περιμένεις

Αν δεν μπορεί να σου δώσει απάντηση για το αν θέλει ή όχι να σε δει την Παρασκευή, κάνε άλλα σχέδια. Εάν τηλεφωνήσει και ρωτήσει πότε πρέπει να έρθει, ενημέρωσέ τον ότι λυπάσαι πραγματικά και θα ήθελες να τον δεις (κάποια άλλη φορά), αλλά επειδή δεν είχες νέα του, υπέθεσες ότι ήταν απασχολημένος και έκανες άλλα πλάνα. Α, και μην λες ψέματα. Στην πραγματικότητα κάνε άλλα σχέδια και ακολουθήσε τα! Θα δει γρήγορα ότι δεν είσαι ο τύπος του κοριτσιού που θα τον περιμένει και αν του αρέσεις, θα αρχίσει να κάνει σχέδια εκ των προτέρων. Το παιχνίδι του θα σταματήσει γρήγορα όταν συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είσαι απλώς μονίμως στη διάθεσή του.
Μην τον βάζεις προτεραιότητα όταν σε θεωρεί απλώς επιλογή.
Σιγουρέψου ότι βγαίνεις ραντεβού και με άλλα άτομα και εξετάζεις όλες τις επιλογές σου, ειδικά αν γνωρίζεις ότι βλέπει άλλα κορίτσια. Δεν θέλεις να βάλεις όλα τα αυγά σου σε ένα καλάθι, ας πούμε έτσι, όταν βάζει τα δικά του σε πολλά καλάθια.

Βάλε όρια για τον εαυτό σου και για εκείνον

Και κόλλησε σε αυτά. Αν δεν θέλεις να κοιμηθείς μαζί του μέχρι να είστε αποκλειστικοί, μην το κάνεις. Αν δεν θέλεις να του στέλνεις συνεχώς μηνύματα, σταμάτησε. Ζήτησε από έναν φίλο σου να σε βοηθήσει να θεωρήσεις τον εαυτό σου υπεύθυνο. Θυμήσου ποια είναι τα όριά σας (μερικές φορές βοηθάει να τα καταγράψεις) και μετά μείνε σε αυτά. Θα σε σεβαστεί που έχεις τα όριά σου, αν είναι καλός.

Κόψε τον.

Τέλος, αν τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργεί, ίσως ήρθε η ώρα να τον κόψεις. Είμαι σίγουρη ότι είναι πραγματικά ελκυστικός και υπέροχος τύπος (ή μήπως όχι;), αλλά δεν είναι ο τύπος για σένα, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Ήρθε η ώρα να τον αφήσεις να φύγει και να επικεντρωθείς σε κάποιον που δεν πρόκειται να παίξει παιχνίδια με την καρδιά και το μυαλό σου.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top