Πέντε πράγματα που σε κάνουν λιγότερο ελκυστική

Βελτίωσε κάποια πράγματα και γίνε περισσότερο θελκτική

ελκυστική γυναίκα

Επιστήμονες μελέτησαν και κατέληξαν σε μερικά κοινά χαρακτηριστικά που φαίνεται ότι μπορεί να κάνουν κάποιον να μην είναι ελκυστικός στους άλλους. Η εμφάνιση είναι μια παράμετρος, δες τα άλλα 5 που παίζουν ρόλο και δεν τα έχεις φανταστεί.

Θες να περνάς καλά στη δουλειά; Τι να κάνεις

Έλλειψη ύπνου 

Το 2010, ερευνητές από τη Σουηδία έβγαλαν φωτογραφίες από άτομα που είχαν κοιμηθεί τουλάχιστον οκτώ ώρες το προηγούμενο βράδυ και άτομα που δεν είχαν κοιμηθεί για 31 ώρες. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι τα άτομα με έλλειψη ύπνου είχαν περισσότερο κατεβασμένα βλέφαρα, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και θολό δέρμα, αλλά και πιο θλιβερό βλέμμα.

Η «καθώς πρέπει» στάση σώματος

Μελέτη του 2016 από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας έδειξε πάλι μέσα από φωτογραφικές εκτιμήσεις ότι οι άνθρωποι με κουμπωμένη στάση σώματος π.χ. με σταυρωμένα χέρια ή η θέση σταυροπόδι, αξιολογούνταν ως λιγότερο ελκυστικοί από εκείνους που άπλωναν χαλαρά τα χέρια ή τα ποδιά τους σε καθιστή ή όρθια θέση.

Oι λόγοι που οι έξυπνες γυναίκες δυσκολεύονται να κάνουν σχέση

Το στρες 

Μια μελέτη του 2013 από ερευνητές στη Φινλανδία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Λετονία και την Εσθονία διαπίστωσε ότι γυναίκες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης αξιολογήθηκαν ως λιγότερο ελκυστικές από εκπροσώπους του αντίθετου φύλου. Το στρες απωθεί. Υπάρχουν όμως και σημάδια στη γλώσσα σώματος όπως νευρικές κινήσεις, επιθετικότητα στο βλέμμα που μπορεί να απωθούν τους άλλους όταν έχουμε στρες, εξηγούν οι ειδικοί. 

Χιούμορ; 

Μια μελέτη του 2009 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο διαπίστωσε ότι ακόμα και μια μέτρια αίσθηση του χιούμορ είναι λιγότερο ελκυστική από το να έχεις μια καλή αίσθηση του χιούμορ. Αυτό μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, ισχύει και για τα δύο φύλα. Σύμφωνα με άλλη μελέτη του 2015 μεταξύ ανδρών και γυναικών που γνωρίζονταν για πρώτη φορά, εκείνοι που γελούσαν πιο συχνά με τα αστεία του άλλου κέρδισαν περισσότερους πόντους ελκυστικότητας κατά την αξιολόγηση. 

Η απουσία κίνησης

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στο Μάντισον και του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Binghamton το 2004 διαπίστωσε ότι άτομα που είναι σε δράση, με λίγα λόγια κινούνται, προκαλούν το ενδιαφέρον και ως εκ τούτου την έλξη περισσότερο από εκείνους που παραμένουν για πολλή ώρα ακούνητοι. Η δράση επομένως -π.χ. το να γυμνάζεται κάποιος ή να κάνει ένα σπορ, να χορεύει, να μαγειρεύει, να καλλιεργεί τον κήπο του - είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει την ελκυστικότητά του. 

Επιμέλεια: MyLifeTeam

Πηγή:Mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top