Θες να ξεχάσεις κάποιον που αγαπάς; Κι όμως γίνεται

Πώς να αντιμετωπίσεις τη λύπη και την αδικία

πώς να ξεχάσεις κάποιον που αγαπάς

Το τέλος μιας σχέσης μπορεί να σε βρει μερικές φορές ψυχολογικά απροετοίμαστη. Τα συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης και χαράς που κάποτε είχες μπορεί να έχουν μετατραπεί σε δυσαρέσκεια, κατάθλιψη και θυμό, αλλά νιώθεις ότι κάτι έχει μείνει μέσα σου που σε απασχολεί ακόμα και δεν μπορείς να βγάλεις τον πρώην από το μυαλό σου.

Ένας χωρισμός είναι πάντα μια ιδιαίτερη κατάσταση. Δεν είναι ποτέ εύκολος ή ευχάριστος. Είναι πολύ δύσκολο να ανακάμψεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είσαι εσύ που δεν τον επιδίωξες ή αν το κλείσιμο της σχέσης έγινε με απότομο τρόπο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν έχεις ερωτευτεί ένα άτομο και χωρίσετε, χρειάζεται ένα μεταβατικό στάδιο για να ξεπεράσεις το ερωτικό προσανατολισμό της σκέψης σου προς τον πρώην σύντροφό σου.

Πες μας το ζώδιό του να σου πούμε πώς αντιδρά στην απιστία

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσκολλώνται σε ορισμένα συναισθήματα και αισθήσεις που σχετίζονται με το τι σημαίνει να είσαι ερωτευμένος. Αυτό είναι που κάνει τον έρωτα να ξεχωρίζει. Ωστόσο, αυτό είναι που κάνει τους χωρισμούς τόσο καταστροφικούς όποτε συμβαίνουν. Είσαι αναγκασμένη να πεις αντίο σε τόσα πολλά πράγματα που έχεις συνηθίσει.

Πώς να ξεπεράσεις κάποιον

Η πρώτη απάντηση είναι αρχικά δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου και με το να είσαι ειλικρινής ως προς τα συναισθήματά σου. Πριν ξεκινήσεις να δοκιμάζεις τα παρακάτω βήματα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να βιαστείς σε καμία από αυτές τις διαδικασίες. Μερικές φορές, ακόμη και όταν δοκιμάζεις κάτι, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος προτού δεις οποιαδήποτε αποτελέσματα. Απλά δώσε τον καλύτερό σου εαυτό για να παραμείνεις όσο πιο υπομονετική γίνεται.

Εμπιστεύσου τη διαδικασία

Δεν πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου να εστιάσει στα αποτελέσματα και να τρέξεις πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει τη διαδικασία. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Και κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ρυθμό ανάρρωσης και ανάκαμψης. Όσο περισσότερο βιάζεσαι τόσο πιο πολύ θα αργήσεις από το ουσιαστικό αποτέλεσμα που επιδιώκεις. Δεν μπορείς να φτάσεις στο τέλος της διαδρομής κάνοντας ένα τεράστιο άλμα. Μερικές φορές πρόκειται να είναι μια αργή και σταδιακή διαδικασία με την οποία πρέπει να συμφιλιωθείς. Το να τον ξεχάσεις δεν είναι κάτι που μπορείς να ελπίζεις ότι θα πετύχεις σε μία μόνο ημέρα ή μια εβδομάδα. Για μερικούς ανθρώπους, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και χρόνια. Απλώς πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή και να εμπιστευτείς τη διαδικασία.

Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει πόνο

Ένα άλλο μεγάλο λάθος που οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν όποτε προσπαθούν να ξεπεράσουν έναν πρώην σύντροφο είναι ότι αγνοούν τον πόνο. Φυσικά, είναι καλό να μην αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχήσουν στη ζωή σου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου και δεν σε καταλαμβάνει τρέλα. Ωστόσο, δεν είναι υγιές να αγνοείς εντελώς τα συναισθήματά σου. Δεν μπορείς να εθελοτυφλείς απέναντι σε ό,τι νιώθεις.

Ναι, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ δυσάρεστη πτυχή της διαδικασίας. Ωστόσο, είναι απαραίτητη. Σε κανέναν δεν αρέσει να αντιμετωπίζει αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη, θυμό ή λύπη. Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις ότι αυτά τα άβολα συναισθήματα θα εξαφανιστούν από μόνα τους. Πρέπει να τα αναγνωρίσεις μέσα σου. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός τρόπος για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις και να τα αλλάξεις από αρνητικά σε θετικά.

Αξιολόγησε τη σχέση με ειλικρίνεια

Μην εστιάζεις μόνο στα καλά μέρη της προηγούμενης σχέσης. Μη βλέπεις τη σχέση μέσα από ροζ ειδυλλιακούς φακούς. Γίνεται πολύ πιο εύκολο το να προχωρήσεις από μια αποτυχημένη σχέση όταν κοιτάζεις τα πράγματα μέσα από ένα καθαρότερο και πιο ειλικρινές πρίσμα. Η σχέση σας ήταν προβληματική και γι 'αυτό απέτυχε. Κατέβασε τον καλό σου από τον θρόνο στον οποίο τον είχες βάλει. Και δες τον όπως πραγματικά ήταν και είναι – με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να τον ξεπεράσεις.

Αντιμετώπισε τη θλίψη με έναν υγιή τρόπο

Μην βρεις καταφύγιο στην οργή ή σε άλλες μορφές καταστροφικής συμπεριφοράς. Εκτονώσου αλλά με θετικό τρόπο. Μπορείς να θυμηθείς όλες τις κακές στιγμές, να αναβιώσεις όλα τα άσχημα συναισθήματα αλλά για να τα αφήσεις να φύγουν και να αρχίσουν να ξεθωριάζουν. Εάν αντιμετωπίσεις τη θλίψη σου, αυτό πρέπει να γίνει εποικοδομητικά. Μην φοβάσαι να αφήσεις τον θυμό να πάρει πιο υγιή μορφή.

Γράψε τα συναισθήματά σου

Αυτό σε βοηθά να αφιερώσεις χρόνο στα συναισθήματά σου. Δεν χρειάζεται να είσαι καλή συγγραφέας. Μην ανησυχείς καθόλου για τη γραμματική ή τη σύνταξη. Κάνε focus στην αυθεντικότητα και την ειλικρίνεια. Λοιπόν, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γράψεις αυτά τα συναισθήματα και να συμβιβαστείς μαζί τους. Έτσι θα αποκτήσεις κάποια αίσθηση δύναμης για αυτά τα συναισθήματα, ώστε να μην έχουν τη δύναμη τελικά να σε εξουδετερώσουν. Το γράψιμο μπορεί να είναι μια πολύ θεραπευτική μορφή απελευθέρωσης.

Κρατήσου μακριά του

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα μείνεις μακριά από το άτομο που ράγισε την καρδιά σου. Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει από το να πέφτεις ξανά και ξανά πάνω του. Εάν έχει αφήσει κάτι στο σπίτι σου, τότε ξεφορτώσου μια και καλή τα πράγματά του. Πρέπει να αφαιρέσεις από το χώρο και το περιβάλλον σου ό,τι σου τον θυμίζει. Για ένα διάστημα καλό είναι να αποφεύγεις κοινά στέκια, ή κοινούς φίλους. Άλλαξε παραστάσεις και διαδρομές!

Εστίασε στον εαυτό σου

Η διαδικασία του να ξεπεράσεις κάποιον μπορεί να είναι πολύ ενδοσκοπική. Αντίθετα με αυτό που πιστεύεις, έχει πολύ λίγη σχέση με τον άλλον κι έχει να κάνει πολύ περισσότερο με τα συναισθήματα που έχεις εσύ μέσα σου. Γι’ αυτό πρέπει σε όλη τη διαδικασία να εστιάζεις σε σένα. Εσύ είσαι τώρα η προτεραιότητα. Πρέπει να επικεντρωθείς στις δικές σου ανάγκες και στην επιθυμία σου να είσαι εντάξει.

Βεβαιώσου ότι κάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν. Διοχέτευσε την ενέργεια και το πάθος σου σε όλα όσα αγαπάς. Διάβασε περισσότερα βιβλία. Παρακολούθησε πολλές ταινίες. Κάνε γυμναστική. Βγες με φίλους. Κάνε ό,τι γεμίζει την καρδιά σου με χαρά και ευτυχία. Γίνε καλύτερος άνθρωπος. Αφιερώσου στην καριέρα σου. Κάνε ό,τι χρειάζεται για να ξαναβρείς το νόημα και την αίσθηση πληρότητας στη ζωή σου.

Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές

Όταν νιώσεις έτοιμη να γνωρίσεις κόσμο, βεβαιώσου απλώς ότι μέσα σου δεν έχεις πικρία και ότι δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις μια νέα γνωριμία για να ξεπεράσεις τον πρώην σου. Αν πλέον έχεις διαγράψει την προηγούμενη σχέση και δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα, go for it.

Μην αφήσεις την αρνητική εμπειρία της προηγούμενης σχέσης να διαλύσει την ιδέα της αγάπης μια για πάντα. Σαφώς και σου αξίζει να αγαπηθείς, να αγαπήσεις, να ερωτευτείς ξανά. Και σου αξίζει να βρεις την ευτυχία με έναν καινούργιο έρωτα.

Ο χρόνος θα κάνει τη δουλειά του

Τελικά, μπορεί να είναι τόσο κλισέ όσο ακούγεται, αλλά ο χρόνος θεραπεύει όλες τις πληγές. Μπορεί να μην το βλέπεις ακόμα έτσι, αλλά τελικά, θα δεις ότι ισχύει. Απλώς να έχεις στο νου σου ότι για κάθε άνθρωπο αλλά και για κάθε σχέση ο χρόνος που μεσολαβεί για την αποθεραπεία διαφέρει.

Να έχεις κοντά σου όσους μπορούν να σε φροντίσουν

Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια. Μερικές φορές, δεν μπορείς να το πετύχεις μόνη σου και αυτό είναι εντάξει. Να είσαι ειλικρινής με τις δυνατότητές σου και να αποδεχτείς το γεγονός ότι λίγη βοήθεια θα σου κάνει καλό. Αυτή η βοήθεια μπορεί να προέλθει από κάποιον φίλο ή αγαπημένο άτομο, αλλά και από κάποιον ψυχολόγο. Εσύ θα βρεις τι ταιριάζει καλύτερα σε σένα και τις ανάγκες σου.

Συντάκτης: Αγγελική Λάλου

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top