Πώς θα απογειώσεις την ερωτική σου ζωή;

Μήπως να τους δώσεις μια ευκαιρία;

Πώς Θα απογειώσεις Την Ερωτική Σου Ζωή

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine, ήρθε να σε βοηθήσει να διατηρήσεις σε υγιή επίπεδα την σεξουαλική σου ζωή. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, αυτό που θα σε βοηθήσει είναι η …έντονη άσκηση.

Στη νέα μελέτη παρατηρήθηκαν περισσότεροι από 6.000 ποδηλάτες, δρομείς και κολυμβητές και χωρίστηκαν σε κατηγορίες από το πόσο συχνά και πόσο έντονα γυμνάζονταν κάθε βδομάδα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά και πιο έντονα ασκείται ένα άτομο ανά εβδομάδα, τόσες λιγότερες πιθανότητες σεξουαλικής δυσλειτουργίας αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα:

Τρέξιμο

Οι άνδρες που έτρεχαν για 4,5 ώρες εβδομαδιαίως περίπου 13 χιλιόμετρα ανά ώρα ήταν 23% λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν στυτική δυσλειτουργία.
Οι γυναίκες που έτρεχαν με την ίδια ταχύτητα για τέσσερις ώρες την εβδομάδα ήταν 30% λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποια σεξουαλική δυσλειτουργία.

Ποδήλατο

Οι άνδρες που έκαναν ποδήλατο για περίπου 10 ώρες την εβδομάδα και περίπου 25 χιλιόμετρα την ώρα ήταν 22% λιγότερο πιθανό να βιώσουν στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με άνδρες που έκαναν ποδήλατο μόλις δύο ώρες εβδομαδιαίως. Αλλά ακόμα και εκείνοι που χρησιμοποιούσαν το ποδήλατό τους πολύ λιγότερο από 10 ώρες εβδομαδιαίως είχαν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έκαναν καθόλου.

Οι γυναίκες ανέφεραν πιο ικανοποιητικούς οργασμούς και ταχύτερη διέγερση με κάθε αύξηση του χρόνου που περνούσαν κάνοντας ποδήλατο, ειδικά όσες ξεπερνούσαν τις 5,5 ώρες ποδηλασίας σε μεσαία ένταση την εβδομάδα.

Όσο για το γιατί ενδέχεται η άσκηση να βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία, η απάντηση φαίνεται πως έγκειται στην καλύτερη ροή του αίματος στα σεξουαλικά όργανα των δύο φύλων.

 

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top