Tέσσερις φράσεις που πρέπει να λες στον «πολύτιμο εαυτό σου»

Θα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα

φράσεις για τον εαυτό μας

Έχεις πάρα πολλά να κάνεις μέσα στη μέρα σου. Δουλειά, υποχρεώσεις, οικογένεια και ίσως ξεχνάς λίγο εσένα. Για τις στιγμές που ίσως να είσαι έτοιμη να παραδοθείς, έχουμε 4 φράσεις που πρέπει να λες συχνά στον πιο πολύτιμο άνθρωπο…σε σένα!

1. Είμαι καλά

Είναι απαραίτητο να συμπληρώσεις τη φράση «είμαι καλά» λέγοντας «και μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό».
Οι θετικές σκέψεις είναι κάτι βασικό και απαραίτητο στην καθημερινότητά. Θετική σκέψη δεν σημαίνει άρνηση των προβλημάτων ή παράβλεψη των δυσκολιών. Πρόκειται απλώς για έναν τρόπο να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα με κινητοποίηση και ενέργεια.

Δοκίμασε το. Πες φωναχτά και δυνατά «είμαι καλά». Πες το με πίστη και ενέργεια. Αμέσως θα προσέξεις μια εσωτερική δύναμη που θα σου δώσει την απαραίτητη ώθηση να λύσεις τα προβλήματα. Ίσως τα πράγματα γύρω σου να μην πηγαίνουν καλά, όμως είσαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσεις. 

2. Μπορώ να το κάνω

Μην ξεχνάς ποτέ να μιλήσεις σε πρώτο πρόσωπο. Υπεύθυνη για τη ζωή σου είσαι εσύ και πρέπει να αναλάβεις τα προβλήματά σου για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τον κόσμο. Αν δεν βρεις την κινητοποίηση μέσα σου, κανένας δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

Μην ενδίδεις σε σκέψεις ηττοπάθειας. Κοιτάξου στον καθρέφτη και πες τον εαυτό σου ότι έχεις μέσα σου τη δύναμη για να αντιμετωπίσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα και οτιδήποτε άλλο προκύψει. 

Tηλεργασία: Πέντε tips που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

3. Το αξίζω

Και γιατί όχι; Γιατί δεν αξίζεις μερικές ώρες κάθε μέρα για τον εαυτό σου, για να απολαύσεις αυτά που αγαπάς, τα χόμπι σου και λίγο προσωπικό χρόνο; 

Διατήρησε τις ισορροπίες στη ζωή σου. Ασχολήσου με τους άλλους, φρόντισε τους, όμως άφησε και εκείνους να σε φροντίσουν, να αναγνωρίσουν τις προσπάθειές σου και να σου δίνουν προτεραιότητα πότε-πότε. 

4. Θα περάσει

Η ζωή τρέχει και το σημαντικότερο είναι να έχεις επίγνωση του εδώ και του τώρα, να συνειδητοποιείς ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Επομένως όλα είναι σχετικά -να χαλαρώνεις λίγο περισσότερο και να επαναλαμβάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω φράσεις που θεραπεύουν: «θα περάσει, όλα θα περάσουν».

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top