Έχεις άγχος για τα οικονομικά; Πώς να το αντιμετωπίσεις

Η πανδημία έκανε τα πράγματα χειρότερα

λεφτά

Αν έχεις χάσει τη δουλειά σου αυτό το διάστημα, έχεις βιώσει από πρώτο χέρι τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ακόμη και αν έχεις δουλειά, μπορεί πλέον να δουλεύεις με μειωμένο ωράριο, κατά επέκταση με μειωμένο μισθό, ή πάλι να έχεις δεις τον μισθό σου να συρρικνώνεται, ακόμη και αν δουλεύεις full time, αν όχι και παραπάνω.

Από την άλλη, οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι λογαριασμοί συσσωρεύονται και είσαι μες το άγχος. Αν σε παρηγορεί, δεν είσαι η μόνη.

Eίναι λογικό το τελευταίο πράγμα που θες είναι να σου λέει κάποιος -καλή ώρα- να μην αγχώνεσαι. Μα πώς να μην αγχώνεσαι; Και όμως πρέπει να προσπαθήσεις να το ελέγξεις γιατί η υγεία σου είναι πιο πολύτιμη από τα οικονομικά σου. 

Tέσσερα ζώδια που είναι πιθανόν να σε απογοητεύσουν!

Αν δουλεύεις και είσαι μονίμως σε αυτή την κατάσταση, είναι λογικό να πέσει η παραγωγικότητά σου και ξέρεις καλά πως δεν έχεις τέτοια πολυτέλεια. Άρα, αφιέρωσε λίγα λεπτά μέσα στη μέρα να πάρεις μερικές ανάσες και να κάνεις ανασυγκρότηση δυνάμεων. 

Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάσαι αρκετές ώρες και να κοιμάσαι καλά. Αλλιώς επηρεάζεται και πάλι η παραγωγικότητά σου, καθώς και η ψυχική σου υγεία. Επίσης, ενδέχεται να κλατάρει και το σώμα σου. Γι΄αυτό, προσοχή! 

Θέλεις να κάνεις υγιείς φιλίες; Τα φάουλ που πρέπει να αποφύγεις

Να θυμάσαι πως όσα δύσκολα και αν περνάς, όσο και αν ζορίσεσαι, πρέπει να βρεις λίγο χρόνο για σένα. Να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν, σε αποφορτίζουν από όλη αυτή την πίεση και το άγχος. Αν έχεις παιδιά, προσπάθησε να επικεντρωθείς σε αυτά και να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως έχεις στο σπίτι σου τη χαρά της ζωής! 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top