Οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ο σκύλος σου το Φθινόπωρο

Το καλοκαίρι έκρυβε κινδύνους

σκύλος

Κάθε Φθινόπωρο πρέπει να πηγαίνεις με τον σκύλο σου στον κτηνίατρο για να τον ελέγχει για τυχόν μολύνσεις που μπορεί να προκάλεσαν οι καλοκαιρινές σας εξορμήσεις, είτε από εξωπαράσιτα είτε από περιβαλλοντικών συνθηκών, που ευνοούν την εμφάνιση δερματικών παθήσεων.

Αυτά είναι τα πιο συχνά νοσήματα για τα οποία οι ιδιοκτήτες προσκομίζουν τον σκύλο τους στο κτηνιατρείο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς να μάθεις στον σκύλο σου να μην τρώει ό, τι βρίσκει

1. Λεϊσμανίαση (Καλα-Αζάρ) : Μια από τις συχνότερες και πιο επικίνδυνες νόσους που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένης σκνίπας.

2. Διροφιλαρίωση (σκουλήκι της καρδιάς) : Επίσης συχνό νόσημα που όπως και η Λεϊσμανίαση μπορεί να υπάρχει υποκλινικά , χωρίς συμπτώματα δηλαδή στον σκύλο, για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν αυτά εκδηλωθούν να έχει φτάσει ήδη το ζώο στο 4ο στάδιο το οποίο έχει συνήθως μη αντιστρεπτή εξέλιξη. Η μετάδοσή της γίνεται με το τσίμπημα του κουνουπιού.

3. Ερλιχίωση : Προκύπτει μετά από τσιμπήματα κροτώνων (τσιμπουριών), τα οποία πέραν αυτής της νόσου μπορεί να προκαλέσουν και μπαμπεζίωση (πιροπλάσμωση) ενώ είναι πολύ πιθανό να συνυπάρχουν και τα 2.

Η επίσκεψη στον κτηνίατρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητη, ώστε να μπορεί να εντοπίσει εάν ο σκύλος σου είναι εκτεθειμένος σε κινδύνους, οι οποίοι είναι εμφανείς ή δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο μέλλον.


Και μην ξεχνάς, θωράκισε τον οργανισμό του σκύλου σου με τις σωστές τροφές!

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top