Σκύλος: Tips για να μένει μόνος στο σπίτι χωρίς να αισθάνεται παραμελημένος

Έτσι θα μειωθούν και οι ζημιές που πιθανόν να κάνει

σκυλί- κατοικίδια ζώα

Eργάζεσαι και αυτό σημαίνει πως το σκυλί σου μένει μόνο στο σπίτι για τουλάχιστον 8 ώρες. Η πλήξη σε συνδυασμό ότι αισθάνεται ότι τον εγκατάλειψες και τον παραμελείς, τον οδηγεί να κάνει διάφορες καταστροφές στο σπίτι. Αν θες επιστρέφοντας να αντικρίζεις ένα "βομβαρδισμένο" τοπίο, δες πώς μπορείς να τον εκπαιδεύσεις να συνηθίσει την πολύωρη απουσία σου.

Αν μόλις απέκτησε τον σκύλο σου, μην τον εγκαταλείψεις από την πρώτη μέρα για ώρες. Ξεκίνα με μικρά βήματα. Στην αρχή άσε τον μόνο του για λίγο, μετά για περισσότερο και πάει λέγοντας. Έτσι η μετάβασή του θα γίνει σταδιακά και ομαλά. Κάθε φορά που φεύγεις, ακολούθησε μια μικρή "ιεροτελεστία". Δηλαδή, πάρε το πορτοφόλι σου, τα κλειδιά σου, έτσι ώστε να αντιληφθεί ότι όταν κάνεις αυτές τις κινήσεις, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Ότι φεύγεις. 

Γεννήθηκε σκύλος με πράσινο τρίχωμα!

Είναι καίριας σημασίας να του διασφαλίσεις έναν ασφαλή χώρο όσο εσύ θα λείπεις. Βεβαιώνεσαι ότι του έχεις αφήσει φρέσκο καθαρό νερό, κάποια παιχνίδια για να περνά την ώρα του, ενώ έχεις κάποια δωμάτια που αισθάνεσαι ανασφάλεια να τριγυρνά ακόμη, φρόντισε να τα κλειδώσεις. Μην κλειδώσεις σε καμία περίπτωση τον σκύλο σου σε ένα δωμάτιο, γιατί αυτό θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Φαντάσου να σε κλείδωναν σε ένα δωμάτιο για ώρες. 

Σκύλος: Το ανθρώπινο χαρακτηριστικό που έχει

Φρόντισε επίσης να του εξασφαλίσεις έναν χώρο που θα τον μάθεις πως εκεί είναι εντάξει να κάνει την ανάγκη του.

Εννοείται πως προτού φύγεις, θα τον πάρεις την καθιερωμένη του βόλτα. Επίσης, φρόντισε ο χώρος του να έχει καθαρό αέρα και να είναι ασφαλής. Μην τον αφήσεις κοντά σε ασταθή έπιπλα ή γενικότερα σε ό,τι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του όσο εσύ λείπεις. 

Μην περιμένεις ότι θα προσαρμοστεί αμέσως.

Θα χρειαστεί κάποιος καιρός εννοείται. Στο εντωμεταξύ, να είσαι προετοιμασμένη για κάποιες μικρές πράξεις εκδίκησης. Με υπομονή, πρέπει να του υποδείξεις τη λανθασμένη του συμπεριφορά και να περιμένεις μέχρι να προσαρμοστεί. Βέβαια, πάντα είναι μια καλή ιδέα να τον πάρεις σε κάποιο δικό σου άτομο αν δεν εργάζεται όσο είσαι στη δουλειά, όπως για παράδειγμα τη μαμά σου. Έτσι, θα έχει και ο σκύλος σου συντροφιά, και η μητέρα σου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top