Πώς μπορεί ένας καβγάς να γίνει εποικοδομητικός

Δες το σαν μία καλή ευκαιρία για επικοινωνία

καβγάς

Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο εκεί έξω, υγιής σχέση που να έχει μόνο όμορφες ρομαντικές στιγμές, λόγια αγάπης, τρυφερές αναμνήσεις. Αν την έχεις βρει τότε ίσως έχεις περάσει στην ζώνη του λυκόφωτος, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ζευγάρι δεν θεωρείται καν ζευγάρι αν δεν καβγαδίσει έστω και μια φορά. Όλοι έχουμε περάσει ομηρικούς καβγάδες με το ταίρι μας και όλοι τα έχουμε βρει ξανά (δηλαδή… σχεδόν όλοι). Ο καβγάς στην σχέση, είναι μια μορφή γνωριμίας με τον πραγματικό εαυτό εκείνου που έχεις απέναντί σου, σε μια δεδομένη κρίσιμη στιγμή.

Oι λόγοι που χωρίζει το κάθε ζώδιο

Και σίγουρα οι περισσότερες θέλουμε να ξέρουμε πραγματικά ποιόν έχουμε δίπλα μας. Πολλές φορές όμως, πέφτεις στην παγίδα και σκέφτεσαι ακραία πράγματα για εσάς και το μέλλον σας, χωρίς να έχεις αντιληφθεί πως ένας καβγάς μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της σχέσης σου, αν φυσικά το χειριστείς έξυπνα. Η καλή επικοινωνία, λοιπόν, είναι αυτή που θα «σώσει» την σχέση σας, πηγαίνοντας την ένα βήμα πιο πέρα.

Μην κάνεις την τρίχα, τριχιά

 Κοινώς μην μεγαλοποιείς το πρόβλημα περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ασφαλώς κάτι τέτοιο θέλει καθαρό μυαλό και ηρεμία, ώστε να σταματήσεις να σκέφτεσαι πως ήρθε το τέλος του κόσμου και πρέπει να το διαλύσετε εδώ και τώρα. Bonus tip, μην αναζητάς βαθύτερα αίτια του τσακωμού σας, αφού αν υπάρχει όντως πρόβλημα, αργά ή γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια.

Αντιστροφή των γεγονότων, aka πρώτα τα ξαναβρίσκετε και έπειτα το συζητάτε. Ναι σίγουρα θα είναι δύσκολο στην αρχή, καθώς και εσύ και αυτός θα κάθεστε σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας την έκρηξη. Τι θα έλεγες όμως να μην έρθει ποτέ; Αφήστε την «άτυχη» στιγμή στην άκρη, βρείτε τα και έπειτα μίλησέ του για όσα σε προβληματίζουν. Μην φοβηθείς ότι θα το ξεχάσει, απλά άκουσε τι έχει να σου πει.

Take your time

Η μια παραπάνω κουβέντα, θα γίνουν δύο, τρεις, έξι, δέκα. Είναι λογικό, βρίσκεστε σε ένταση και κάπου πρέπει να ξεσπάσεις. Γιατί όμως να αναλώνεσαι σε κάτι τέτοιο ενώ μπορείς πολύ απλά να αλλάξεις συζήτηση επιτόπου, δίνοντας χρόνο και σε εσένα αλλά και σε εκείνον και να σκεφτείτε ήρεμα; Δοκίμασε το και μόλις τα πνεύματα ηρεμήσουν, το πρόβλημα θα λυθεί σχεδόν αυτόματα.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:www.allyou.gr

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top