Έξι tips για να καθαρίσεις το σπίτι σου στο άψε-σβήσε

Κόλπα που θα σε βοηθήσουν να μη χάσεις χρόνο

καθάρισμα σπιτιού

Αφού μέσα σε 10 λεπτά μπορείς να τακτοποιήσετε και να καθαρίσεις το καθιστικό σου, γιατί να τρως τις ώρες σου στις δουλειές του σπιτιού;
Ακολούθησε τις 6 συμβουλές που θα βρεις πιο κάτω και θα δεις πόσο θα σε διευκολύνουν: 

1. Συγκέντρωσε τα καθαριστικά, τα ξεσκονόπανα και τη σκούπα  και τοποθέτησε τα σε μια γωνιά του καθιστικού. Αυτή η διαδικασία είναι το πιο σημαντικό βήμα προτού ξεκινήσεις το καθάρισμα καθώς, αν έχεις τα καθαριστικά συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, θα γλιτώσεις χρόνο.

Πέντε ζώδια που έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

2. Μάζεψε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στο σαλόνι σε ένα κουτί ή μια σακούλα αντί να χάνεις πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να τα επιστρέψεις στη θέση τους. Πέρα απ' αυτό, αυτή η διαδικασία αποσπά την προσοχή σου από τη δουλειά που ήδη κάνεις, οπότε καλό είναι να κρατήσεις τις επιστροφές αυτών των αντικειμένων στο χώρο που ανήκουν μετά τη λήξη των εργασιών καθαριότητας του καθιστικού.


3. Ξεκίνησε από τον καναπέ. Αφαίρεσε τα ριχτάρια, τα διακοσμητικά μαξιλάρια καθώς και εκείνα των καθισμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανάκι, απομάκρυνε από αυτά τη σκόνη. Στη συνέχεια, σκούπισε καλά κάτω από το έπιπλο.

Πέντε ζώδια που θα σου τάξουν τον ουρανό με τ'άστρα και δε θα κάνουν τίποτα

4. Ξεσκόνισε το coffee table χρησιμοποιώντας ένα πανάκι. Πέρασε το πανί γρήγορα γύρω από τις επιφάνειες των βιβλίων και των διακοσμητικών αξεσουάρ του τακτοποιώντας τα παράλληλα. 

5. Τακτοποίησε τη βιβλιοθήκη χωρίς να σπαταλήσεις χρόνο για να ξεδιαλέξετε ποια περιοδικά ή βιβλία θέλεις να μετακινήσεις σε άλλο δωμάτιο, να χαρίσεις ή να ξεφορτωθείς οριστικά.


6. Σκούπισε το πάτωμα. Είτε με ηλεκτρική είτε με απλή σκούπα, καθάρισε καλά το πάτωμα χωρίς, να μετακινήσετε τα έπιπλα.

Έτοιμη! Ώρα να χαλαρώσεις στο καθαρό (πια) καθιστικό σου! 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top