Έχεις την τάση να καθυστερείς; Τρεις συνήθειες για να το αλλάξεις άμεσα

Μπορείς και εσύ να είσαι στην ώρα σου!

Ξυπνητήρι

Πολλοί άνθρωποι έχουν την κακή συνήθεια να καθυστερούν σε ραντεβού, στη δουλειά τους ακόμα και σε εξόδους με φίλους. Μάλιστα, όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση μπορεί να φέρει ρίξεις στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Αφήστε, λοιπόν, τις δικαιολογίες τύπου «Οι ευφυείς άνθρωποι συνηθίζουν να καθυστερούν», μότο που χρησιμοποιούμε οι περισσότεροι από εμάς σε τέτοια περιστατικά και βάλτε στη ζωή σας τα παρακάτω tips για να είστε ευτυχισμένοι και χωρίς άγχος τόσο εσείς, όσο και οι γύρω σας.

1) Σταμάτα να τρέχεις για να προλάβεις

Η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι το κλειδί. Υπολόγισε πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ετοιμαστείς και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φτάσεις στο ραντεβού σου. Για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να είσαι σε ήρεμη κατάσταση και όχι αγχωμένη την τελευταία στιγμή. Στο επόμενο ραντεβού, πες στον εαυτό σου ότι την τάδε ώρα θα είσαι εκεί και όχι εκείνη την ώρα να ξεκινάς.

2) Σταμάτα να είσαι αναβλητική

Ξέχνα τη φράση «Θα το κάνω μετά» και μην είσαι άλλο αναβλητική. Μην τα αφήνεις όλα για μετά, αφού προλαβαίνεις να κάνεις κάποια τώρα. Εφόσον βλέπεις πως το πρωί δεν προλαβαίνεις, ετοίμασε τα ρούχα σου από το βράδι ή το project σου από την προηγούμενη μέρα πριν την τελική παράδοση. Έτσι θα αποφύγεις αγχωτικές καταστάσεις, αλλά και θα προλάβεις το πρωινό meeting.

3) Κλείσε το snooze από το ξυπνητήρι σου

Όταν χτυπάει το ξυπνητήρι το πρωί, χτυπάει για κάποιο λόγο, επειδή έχεις δουλειά και επειδή εσύ η ίδια το έβαλες από το βράδυ. Μην πατάς λοιπόν αναβολή ξυπνητηριού γιατί έτσι σίγουρα θα καθυστερήσεις ότι και να έχεις να κάνεις. Εξάλλου πέντε λεπτά παραπάνω δεν ξεκούρασαν ποτέ κανένα στην πραγματικότητα. 

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top