Άλλο «μόνη» κι άλλο «μοναχική»

Συμβουλές για να περνάς καλά παρέα με τον εαυτό σου

Μόνη γυναίκα στη σπίτι

Σύνταξη: Κωνσταντίνα Κύρκου

Οι μέρες της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του «μένουμε σπίτι», μας έχουν οδηγήσει να στραφούμε αρκετά στον εαυτό μας, περιορίζοντας τις συνηθισμένες μας κοινωνικές επαφές δεδομένης της κατάστασης.

Xωρισμένη στην καραντίνα: Πώς να επιβιώσεις

Το ότι πρέπει να μείνεις σπίτι, δε σημαίνει ότι πρέπει να νιώθεις μοναξιά.

Σαφώς η μοναξιά είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από τη μοναχικότητα, αφού η πρώτη συνδέεται με αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Από την άλλη, η μοναχικότητα είναι επιλογή και γίνεται συνειδητά από κάποιον. Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης με τον εαυτό τους και μόνο. Το σημαντικό με αυτή τη διαφορά εν μέσω καραντίνας είναι να μάθεις να περνάς καλά με τον εαυτό σου, κάτι που σύντομα θα σε οδηγήσει στην ανακάλυψη της εσωτερικής ευτυχίας. Ορίστε μερικές συμβουλές για να το πετύχεις:

Αντιμετώπισε τη μοναξιά. Όμως για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να την αποδεχτείς. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να παραδέχεσαι όταν σου λείπει κάποιος. Το μεγαλύτερο μέρος της κατάστασης αυτής οφείλεται στο παραπάνω. Είτε είναι αποχωρισμός είτε καραντίνα, μπορείς να κρατήσεις τις όμορφες αναμνήσεις σας στο μυαλό σου ή σε κάποιο ημερολόγιο, καταγράφοντας και τον τρόπο που νιώθεις.

Τα στάδια της ψυχολογίας μας μέσα στην καραντίνα

Δημιούργησε έναν χώρο, μέσα στον οποίο θα νιώθεις όμορφα. Ναι, ακόμη και στο σαλόνι ή τον κήπο σου. Δε χρειάζεται να ξοδέψεις ένα σωρό χρήματα, για να φτιάξεις τον ιδανικό χώρο για σένα. Η ουσία βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας, αφού μέσω αυτής περνάς χρόνο με τον εαυτό σου.

Δοκίμασε καινούριες εμπειρίες μόνη ή με παρέα (αν προτιμάς). Κάποιες από αυτές μπορεί να μην είναι απόλυτα καινούριες για σένα, αφού πιθανόν είναι να υπήρχαν στο μυαλό σου και πάντα να ήθελες να τις ζήσεις, όμως δεν το τολμούσες ή κάποιος σε εμπόδιζε. Αν θέλεις να το κάνεις μόνη σου, όπως και πάρα πολλοί ακόμη εκεί έξω, δοκίμασε το, αν πάλι θέλεις παρέα μη διστάσεις να τη ζητήσεις. Ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων με τους γύρω σου, αλλά και τον εαυτό σου, είναι το κλειδί για να νιώθεις και μόνη σου υπέροχα.  

Πηγή: AllYou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top