Δεν είσαι τέλεια; Δε χρειάζεται κιόλας

Mη νιώσεις κατώτερη επειδή δεν είσαι ψεύτικη

τέλεια

Πάντα μου άρεσε να γράφω, λίγο περισσότερο από το να μιλάω. Σκέφτομαι πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό σε τι κόσμο ζω, μεγαλώνω και αναπνέω. Με αφορμή τα challenges που γίνονται λόγω καραντίνας, βλέπω πως προσπαθούμε να ενσωματωθούμε σε μια ομάδα για να γίνουμε αρεστοί. Η αλήθεια είναι πως ποτέ και κανένας δεν θέλει να δείξει τον πραγματικό του εαυτό. Νιώθω την επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσω τη δική μου αλήθεια, και δράττομαι της ευκαιρίας, με την ασφάλεια και την προστασία που μου παρέχει ο γραπτός λόγος, γιατί εδώ μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά.

Aφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου: Ασκήσεις για να αυξήσεις το IQ σου

Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από τους αλγόριθμους και πάντα κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και μια οθόνη. Το τι λέμε, τι γράφουμε, τι θέλουμε να δείξουμε, ακόμα και το πώς θα φτιάξουμε την εικόνα μας είναι θλιβερό. Αναρωτιέμαι πόσο βγαίνουμε έξω για να διασκεδάσουμε, ή αν όλο αυτό γίνεται για το καλό στόρι; Τι αφήνουμε να φανεί στους φόλλουερς; Τι έχουμε στα αλήθεια ανάγκη; Το ινσταγραμικά τέλειο έχει κουράσει. Θέλω και θέλουμε περισσότερη αλήθεια.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 4% των γυναικών νιώθει όμορφα. Η εικόνα πάντα απασχολούσε και θα συνεχίζει να απασχολεί. Η ομορφιά ανοίγει πόρτες και δίνει ευκαιρίες, εξ ου και όλος αυτός ο "ανταγωνισμός" στα social media. Τις περισσότερες φορές, η εικόνα ξεπερνάει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ανθρώπου. Οι γυναίκες βομβαρδίζονται από πολύ τρυφερή ηλικία με πρότυπα ομορφιάς. Νέα κορίτσια, μπαίνοντας στην εφηβεία, αρχίζουν να ανησυχούν για προβλήματα, τα οποία σε συνάρτηση με το νεαρό της ηλικίας τους, φαντάζουν τεράστια.

Κορωνοϊός: Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για την πανδημία

"Πώς θα καλύψω τα σπυράκια μου"; "Δεν είναι όμορφο το σώμα μου, δεν έχω λεπτή μέση, έχω μεγάλο στήθος, το στήθος μου είναι πολύ μικρό, δεν έχω ωραία οπίσθια, δεν θέλω να φοράω γυαλιά, σιδεράκια και τι θα κάνω με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα"; 

Ακόμα και το τι λέμε παίζει σημαντικό ρόλο. Την επόμενη φορά που θα γράψεις ένα κακόβουλο σχόλιο, ξανασκέψου το. Τα λόγια σας επηρεάζουν, άνθρωποι! Ένα κακόβουλο σχόλιο δεν θα βοηθήσει πουθενά κανέναν άνθρωπο να εξελιχθεί, σε κανένα επίπεδο. Μην πείτε απολύτως τίποτα. Ναι, ξέρω ακούγεται ουτοπικό ακόμα και να το σκεφτούμε, αλλά με λίγη εξάσκηση, όλα γίνονται.
 

Το τρίπτυχο της επιτυχίας που επιτάσσει η κοινωνία του 2020 είναι η εξωτερική εμφάνιση, το σώμα και  το στυλ. Φυσικά, το τέλειο σώμα, με το αψεγάδιαστο πρόσωπο, οφείλει να είναι ντυμένο με τις τελευταίες τάσεις της μόδας, όποιες και να είναι αυτές. Όλες οι γυναίκες σήμερα φοράνε τα ίδια πράγματα και συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.
Εσύ που δεν έχεις αλαβάστρινο δέρμα, έχεις ακμή, ψωρίαση, αλωπεκία, λεύκη, παραπανίσια κιλά, ραγάδες, κυτταρίτιδα. Είναι οκ, δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια. Μην νιώθεις λιγότερη εξαιτίας του ψεύτικου. Είμαστε γυναίκες, φυσιολογικές, σε μια εποχή του photoshop, όπου το φυσιολογικό θεωρείται παράξενο.

Πιστεύω ακράδαντα πως δεν πρέπει να φοβηθείς να είσαι το ουράνιο τόξο στο απόλυτο σκοτάδι. Είμαστε επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι σε ένα κόσμο που αλλάζει άρδην, χάνει την ποιότητα του, γι’ αυτό τόλμησε να είσαι εσύ, δείξε τα αληθινά χρώματα σου, είναι όμορφα και να θυμάσαι, είσαι υπέροχη μέσα και έξω!

Γράφει η Γεωργία Τελεβάντου 

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top