Mήπως είσαι Shopaholic;

Πώς να το αντιμετωπίσεις

Shopaholic

«Τις τελευταίες μέρες πέφτω να κοιμηθώ και μια σκέψη τριγυρίζει σαν τρελή στο κεφάλι μου. Όχι ότι, όταν είμαι στο μετρό ή στην δουλειά ή για καφέ δεν το σκέφτομαι. Έχει σφηνωθεί για τα καλά στο μυαλό μου και η επόμενη κίνηση μου είναι να πάω κοντά του. Τι μου συμβαίνει; Γιατί σκέφτομαι 25 ώρες την ημέρα εκείνο το σούπερ τέλειο φόρεμα που είδα στην βιτρίνα τις προάλλες; Τέλος, θα το αγοράσω και αυτό και ας μην έχω που να το βάλω!».  Μήπως έχεις κάνει αυτό τον διάλογο με τον εαυτό σου άπειρες φορές και άλλες τόσες έχεις αγοράσει όσα πράγματα είχαν τρυπώσει στο μυαλό σου; Μήπως δεν μπορείς να αντισταθείς στην επόμενη βιτρίνα που θα δεις; Μήπως ανήκεις και εσύ στο club«Ψωνίζω άρα υπάρχω»; Αν Απάντησες τρία ΝΑΙ, τότε μάλλον είσαι λιγάκι πιο επιρρεπής στο shopping. Ή μήπως εθισμένη;

Η αγοραστική μανία είναι μια συνήθεια που καλό είναι να αποβάλουμε από την ζωή μας καθώς δείχνει την αδυναμία του χαρακτήρα μας να βάζουμε όρια και βυθίζει τον εαυτό μας σε κατάθλιψη. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οι υπερφορτωμένες κάρτες δείχνουν ασυνέπεια και σπατάλη, όταν τα ρούχα ξεχειλίζουν από την ντουλάπα.

Γιατί θέλουμε να ψωνίζουμε συνέχεια;

Επιδιώκουμε μανιωδώς να δείχνουμε την τέλεια εικόνα. Έτσι το φόρεμα που χρειαζόμαστε θα συμπληρωθεί τέλεια με αυτά τα παπούτσια, την τσάντα, το παλτό κλπ (που δεν χρειαζόμαστε).

Πολλές φορές νιώθουμε ότι το να ψωνίζουμε συνεχώς, μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία, απομακρύνοντας προβλήματα που έχουμε στο κεφάλι μας. Στην ουσία όμως η αίσθηση αυτή προσπαθεί να καλύψει την δυστυχία που βιώνουμε και όταν περνάει ο ενθουσιασμός της αγοράς αρχίζει ξανά ο φαύλος κύκλος.

Η στέρηση που μπορεί να είχαμε στο παρελθόν, πιθανώς λόγω χρημάτων, μας οδηγεί στο να ψωνίζουμε συνέχεια τώρα που έχουμε ευκολότερη πρόσβαση σε μαγαζιά.

Κέρδισε και πάλι τον έλεγχο με αυτά τα τρία Tips:

Πες αντίο στις πιστωτικές: Όταν βγαίνεις στα μαγαζιά, άφησε τις κάρτες σπίτι. Άρχισε να πληρώνεις με ρευστό, έτσι όταν τελειώνει να σταματάς και τις αγορές!

Βγες από το σπίτι με λίγα χρήματα: Με όσα χρειάζεσαι δηλαδή για τον καφέ σου και την μεταφορά σου, ώστε να αποφύγεις τις βιτρίνες πειρασμούς.

Ελεύθερος χρόνος δεν σημαίνει αγορές: Όταν δεν έχεις τι να κάνεις, ΜΗΝ πας στα μαγαζιά. Πήγαινε για τρέξιμο, μια μεγάλη βόλτα με το αυτοκίνητο, διάβασε ένα βιβλίο. Κάνε κάτι άλλο τέλος πάντων.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πηγή:allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top