Tι να κάνεις αν τα παιδιά σου κοιμούνται αργά το βράδυ

Είναι πρόβλημα γιατί δε μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί

έφηβα παιδιά

Σήμερα τα παιδιά από την πρώτη δημοτικού, ακολουθούν ένα πάρα πολύ βαρύ πρόγραμμα. Οι έφηβοι δε, με τα φροντιστήρια, τις εξωσχολικές δραστηριότητες και το διάβασμα, είναι ακόμη πιο φορτωμένοι και αγχωμένοι. Τα παιδιά σε αυτή την τρυφερή ηλικία γυρνάνε πάρα πολύ κουρασμένα από το σχολείο και καθώς το προηγούμενο βράδυ δεν έχουν κοιμηθεί καλά, αναγκαστικά μπορεί να κοιμηθούν αρκετές ώρες το απόγευμα.

Έξι αλήθειες για τις μαμάδες που μένουν σπίτι

Η συνέπεια είναι το βράδυ να μην μπορούν να κοιμηθούν εύκολα, επειδή έχουν χορτάσει απογευματινό ύπνο και να φτάνουν να κοιμούνται στις 1 το βράδυ με το ζόρι. Επίσης όλοι ξέρουμε τι κάνουν οι 16χρονοι μέχρι τις 1 το βράδυ. Ανταλλάσσουν μηνύματα και φωτογραφίες στο Instagram με το φλερτ και τους κολλητούς τους και έτσι ξενυχτάνε. Αυτό είναι ένα φαύλος κύκλος που δεν έχει τελειωμό. Οι μαμάδες φωνάζουν και αγχώνονται, τα παιδιά εκνευρίζονται και όλο αυτή η εκτροχιασμένη κατάσταση δυσκολεύει τρομερά την ήδη δύσκολη καθημερινότητα. Δύο είναι οι λύσεις για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος του ξενυχτιού.

1. Όταν έρχονται από το σχολείο να κοιμούνται, αλλά μόνο 40 λεπτά αυστηρά και όχι δύο ώρες. Πρότεινε στο παιδί να βάζει ξυπνητήρι στο κινητό του και να μην το ξυπνάς εσύ, γιατί όταν πηγαίνεις εσύ στο κρεβάτι και το σκουντάς, νευριάζει… Έτσι και θα ξεκουράζεται όσο πρέπει και θα ρυθμιστεί το βιολογικό του ρολόι.

2 Βάλτε κάθε μέρα κατά τις 19.30 περίπου, μια αθλητική  δραστηριότητα που όταν τελειώσει, δεν θα  αφήνει κανένα περιθώριο για αυπνία. Όταν εκείνη την ώρα τα παιδιά είναι σπίτι και δεν διαβάζουν και δεν μπορείς να τους πάρεις την ταμπλέτα από το χέρι.

Συντάκτης: Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή:allyou.gr 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top