Αφήστε τα παιδιά να λερωθούν!

Κάνει μόνο καλό!

παιδί

Μπορεί η καθαριότητα να είναι μισή αρχοντιά, αλλά όταν οι πιτσιρικάδες γυρνάνε βουτηγμένοι μέσα στην άμμο, στα χώματα και στα ζουμιά ή όταν τα μωρά βάζουν τα χέρια και τα αντικείμενα στο στόμα, δεν πρέπει να τα μαλώνουμε. Όχι μόνο γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό, αλλά γιατί η επαφή με τη βρωμιά και τα μικρόβια, τους κάνει και πολύ καλό!

Τα παιδιά πρέπει άφοβα να έρθουν σε επαφή με τη φύση, το περιβάλλον και τα μικρόβια, γιατί όχι μόνο θα αναπτύξουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, αλλά θα αναπτύξουν και ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα.

Αντίθετα, η υπερβολική καθαριότητα και η συνεχής αποστείρωση, εκτός του ότι δεν τα βοηθά να είναι πιο υγιή, πυροδοτεί επίσης, διάφορα δεινά, όπως είναι οι αλλεργίες και το άσθμα.

Και μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά όλες οι έρευνες των τελευταίων ετών, καταλήγουν ότι όσο πιο πολλά ζώα υπάρχουν μέσα στο σπίτι, τόσο λιγότερο κινδυνεύουν τα παιδιά να αναπτύξουν άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα.

Ακριβώς γιατί τα μικρόβια που κουβαλούν τα κατοικίδια στο τρίχωμά τους, ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να πάθουν κάποια αλλεργία.
 

Συντάκτης: Τζίνα Σπάρτακου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top