Τα ταμπού που μπορεί να σώσουν τη σχέση σου

Κοιμάστε χωριστά; Μιλάτε για τους πρώην; Μμμμ…

Ζευγάρι

Συντάκτης : Νανά Χατζή

Ποιος αποφασίζει τι είναι καλό και τι κακό σε μια σχέση; Ειδικά όταν μιλάμε για τη σχέση σας, κανένας δεν μπορεί να σας επιβάλλει κανόνες. Ούτε οι πιο ισχυρές πεποιθήσεις, ούτε τα πιο ριζωμένα ταμπού. Για να δούμε όμως τι πιστεύει όλος ο κόσμος και τι κάνετε εσείς…

Να μην μιλάτε για τους πρώην. Το νούμερο ένα  ταμπού σε μια σχέση. Όλοι θεωρούν οτι αν ξεστομίσεις το όνομα του πρώην… μπορεί να τον σκέφτεσαι ακόμη. Εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα βέβαια, είναι οι Έλληνες άντρες που δεν θέλουν ούτε να ακούνε για τις προηγούμενες σου σχέσεις.

Κι όμως, το να αναφέρεις κάτι για τον πρώην, μπορεί να είναι πολύ ανακουφιστικό. Έχεις περάσει τόσο καιρό μαζί του, είναι προσποιητό να κάνετε και οι δυο οτι δεν υπάρχει. Επίσης αποδεκτό, αν από τη μεριά του θέλει κάτι να εξομολογηθεί ή να συζητήσει για την προηγούμενή του σχέση. Στο κάτω κάτω για να τον παραλάβεις όπως τον παρέλαβες και να σου αρέσει, κάπου εμαθήτευσε… Δεν πρέπει πάντα να υποτιμούμε και να κράζουμε τις πρώην. Ίσα ίσα που δουλεύουν για μας.

Να επικοινωνείτε μεταξύ σας με μηνύματα. Το κινητό και τα μηνύματα αποξενώνουν τους ανθρώπους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την επαφή όταν βρεθείς από κοντά.  Επίσης, όταν έχεις πει την ιστορία της ζωής σου με κάθε λεπτομέρεια στο μήνυμα, τι θα πεις όταν βρεθείς από κοντά με τον καλό σου;

Κι όμως, για σας τα πράγματα είναι διαφορετικά και όταν βρίσκεστε, όσα μηνύματα κι αν έχετε ανταλλάξει, ο χρόνος μηδενίζει και η κουβέντα μεταξύ σας παίρνει φωτιά. Εξάλλου μέσα  στην εβδομάδα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθείτε, οπότε το texting μάλλον σας φέρνει πιο κοντά…

Να κοιμάστε χωριστά.  Όλοι οι ψυχολόγοι λένε οτι όταν το ζευγάρι αρχίσει να κοιμάται χωριστά, τότε έχει ξεκινήσει και το σχίσμα. Κι όμως, αν ο σύντροφος ροχαλίζει ή εσύ κοιμάσαι νωρίτερα και δε θέλεις να σε ξυπνάει, είναι σίγουρο ότι θα απολαμβάνεις όσο τίποτε άλλο τον μοναχικό σου ύπνο. Και κυρίως δε θα έχεις πια νεύρα μαζί του.

Να έχετε διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Μια ορκισμένη vegan, μπορεί να ταιριάξει με έναν άνθρωπο που παρακολουθεί σεμινάρια ψησίματος μπάρμπεκιου και ξέρει όλες τις χασαποταβέρνες και τους ταβερνιάρηδες με το μικρό τους; Δεν είναι εύκολο, αλλά όχι και αδύνατον. Φτάνει να σέβεστε τις συνήθειες του άλλου και να μην προσπαθήσετε να προσηλυτίσετε ο ένας τον άλλον, γιατί αυτό είναι πολύ πιεστικό.

Μην πιέζεστε να φάτε κάτι που δεν θέλετε, χαλαρώστε και θα δείτε ότι σίγουρα θα υπάρξουν φαγητά και εστιατόρια που θα αρέσουν και στους δυό και τότε η απόλαυση θα είναι διπλή!

Να μη μιλάτε για τα οικονομικά. Οκ, όντως είναι άβολο να μπεις σε μια τέτοια συζήτηση, όποιο κι αν είναι το θέμα. Μπορεί να πρέπει να ξεκαθαρίσετε πώς θα πληρώσετε ένα ταξίδι, ή αν πάτε να συγκατοικήσετε πώς θα μοιραστούν οι λογαριασμοί και τα έξοδα.

Και μπορεί όλοι να λένε οτι αν η κουβέντα πάει στο χρηματικό, τότε το ζευγάρι δεν είναι πια τόσο ερωτευμένο… Μπορεί, αλλά αν δεν το συζητήσεις, πώς θα το λύσεις; Κι αν κάτι σε ενοχλεί στην συμπεριφορά του με τα χρήματα, δεν είναι πιο ειλικρινές να ξεκαθαρίσεις από νωρίς μια κατάσταση;

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top