Τέσσερις αιτίες που κάνουν την συγκατοίκηση απλώς ανυπόφορη

Μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που έμεινες μαζί του

Τέσσερις Λόγοι Που Δεν Αντέχεις Τη Συγκατοίκηση

Είναι ένα βήμα όπως και να το κάνεις. Η φάση "βγαίνουμε ραντεβού, κοιμάμαι καμιά φορά σπίτι σου, και ζούμε χωριστά" μόλις έλαβε τέλος. Πάμε για πιο σοβαρά τώρα.

Γιατί είναι πολύ σοβαρό σε μια σχέση να αποφασίσεις να μοιραστείς τον χώρο και την καθημερινότητά σου με τον άλλον.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο για το πώς θα δέσει όλο αυτό, αλλά ακόμα κι αν υπήρχε, θα ήταν πιο περίπλοκο και από το να συναρμολογήσεις βιβλιοθήκη γνωστής σουηδικής εταιρείας.

Προσωπικά σου εύχομαι να πάνε όλα όνειρο, αλλά δεν χάνεις τίποτα να μάθεις ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι που κάνουν τα ζευγάρια που συγκατοικούν να τσακώνονται σαν τον σκύλο με τη γάτα:   

1. Το οικονομικό:
Μας έχει φάει τη ζωή και τα καλύτερά μας χρόνια. Και φυσικά στη συγκατοίκηση, κυρίως στην αρχή, δες ξέρεις ποιος θα πληρώσει τις ΔΕΚΟ, ποιος την Εφορία, ποιος το νοίκι. Θέλει οργάνωση και ξεκάθαρες αποφάσεις. Και υπευθυνότητα.

2. Η τηλεόραση:
Γιατί όταν σε απασχολεί το οικονομικό, σίγουρα δεν είσαι έξω κάθε βράδυ να τα πίνετε τα δυο σας στα μπαράκια. Κάθεστε μέσα, αγκαλίτσα, και βλέπετε τηλεόραση. Πάρτε ακόμα μία, φιλική συμβουλή. Ή να βλέπετε μόνο σειρές που αρέσουν και στους δύο. Ή κάντε σεξ.

3. Τα οικοκυρικά:
Εκείνος θεωρεί δεδομένο ότι θα τα κάνεις όλα εσύ, εσύ θεωρείς αυτονόητο ότι θα μοιράζεστε τις δουλειές, και εντέλει έρχεται η μάνα σου και σκουπίζει. Λύστε το από την αρχή. Η μάνα δεν είναι η λύση.

4. Οι κολλητοί:
Ξεκινήσατε τη σεζόν της συγκατοίκησης με παρτάκια, με ξενύχτια, με φιλοξενίες φίλων που χώρισαν/τσακώθηκαν/έφυγαν από το πατρικό. Μόνο που έτσι ακριβώς συνεχίζεται η σεζόν. Με πολύ πολύ κόσμο στο σπίτι. Βάλτε ένα κοντρόλ. Χρειάζεστε και λίγο χρόνο μόνοι, και φυσικά λίγο χρόνο ο καθένας μόνος του.

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top