Tέσσερις παιδικές στολές και τι δείχνουν για τον χαρακτήρα του παιδιού

Θέλει να ντύνεται Έλσα κάθε μέρα;

αποκριάτικες στολές

Τα έχουμε δει. Είναι ο μικρός Batman που κυκλοφορεί με τη στολή του όλο τον χρόνο- ίσως όχι το καλοκαίρι, ακόμα και τότε οι υπερήρωες σκάνε. Είναι η χαριτωμένη Έλσα από την Αρεντέλα- και τώρα απορώ γιατί δεν ονομάζουν έτσι ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο να το καταλάβουν και τα παιδιά. 

Στα περισσότερα παιδιά αρέσει να μεταμφιέζονται για αυτό οι Απόκριες είναι απλά η καλύτερή τους. Και οι ειδικοί λένε ότι είναι προτιμότερο να τα αφήνουμε να επιλέγουν μόνα τη στολή τους.

Η επιλογή αυτή μπορεί να δείξει πολλά για την ψυχοσύνθεση του παιδιού:

1. Θέλει να ντύνεται κάτι που φοβίζει τους άλλους:
Γιατί όταν εσύ ο ίδιος είσαι το βαμπίρ ή ο μπαμπούλας ή το τέρας, δεν φοβάσαι. Οι άλλοι υποτίθεται ότι φοβούνται. Έτσι νιώθεις για λίγο ότι έχεις δύναμη και έλεγχο και επίσης είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσεις τους δικούς σου φόβους. 

2. Θέλει να σώσει τον κόσμο:
Αγαπημένος Σούπερμαν ή οποιοσδήποτε άλλος υπερήρωας των κινουμένων σχεδίων. Ένας τρόπος να καταλαβαίνει το παιδί το καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο. Φορώντας κολάν και βρακί έξω από το κολάν, γιατί όχι;   

3. Θέλει να μείνει μόνιμα στο παλάτι:
Θέλει το παιδί σου να ζήσει την πριγκιπική ζωή; Θέλει να γίνει Μέγκαν στη θέση της Μέγκαν; Κανένα πρόβλημα. Ανησυχείς μήπως ότι περνάς τα λάθος πρότυπα στο παιδί σου εγκρίνοντας μια στολή πριγκίπισσας αντί να το ντύσεις π.χ. Τσε Γκεβάρα ή Φρίντα Κάλο; Οκ, ηρέμησε. Και τώρα θυμήσου ότι το μεγαλύτερο πρότυπο για το παιδί σου είσαι εσύ. 

4. Θέλει να παίξει τον κακό:
Ε, για μια φορά τον χρόνο, ας απεκδυθεί το καλό παιδί που όλοι λένε ότι είναι. Ας δούμε πώς είναι να βρίσκεσαι και από την άλλη πλευρά του ποταμού. Να είσαι κακός, να μην σε νοιάζει τίποτα. Να μην σε κυνηγάει η μάνα σου με το τάπερ. 

Συντάκτης:Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top