Tips για να έχετε το 2019 μια υπέροχη χρονιά και στον ερωτικό τομέα!

Ο life coach Νικόλας Ουρανός μοιράζεται τα «μυστικά» του με το star.gr

tips για ένα ερωτικό 2019

Η νέα χρόνια είναι προ των πυλών και όλοι κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που μας αποχαιρετά, ενώ παράλληλα βάζουμε νέους στόχους.

Ο life coach Νικόλας Ουρανός μοιράζεται με το star.gr απλά tips για να κάνουμε την καθημερινότητα και τις ερωτικές μας σχέσεις καλύτερες!

Life Coaching: Η μόδα που «σαρώνει» στους celebrities!

- Δώσε μας μερικά απλά tips που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας για να βελτιώσει την καθημερινή του ζωή.
Είναι πολλές οι μικρές αλλαγές που συνθέτουν σταδιακά μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας. Οι περισσότεροι περιμένουμε να γίνει ξαφνικά ένα "μπαμ" και να αλλάξουν όλα. Δεν πάει, όμως, έτσι. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά για την αυτοβελτίωσή μας. Να γευόμαστε μικρές νίκες και να ανασυντασσόμαστε μετά από μικρές ήττες.
Όλα ξεκινούν από μέσα μας, αυτό είναι, άλλωστε, όπως είπαμε η κύρια αρχή του life coaching. Είμαστε προορισμένοι για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε, αν ελέγχουμε την ποιότητα αυτών που αποτελούν τον φιλικό μας κύκλο, αν κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη απόφαση, σταματήσουμε να υπεραναλύουμε και να χρονοτριβούμε άσκοπα.
Να σταματήσουμε να σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας, αν μιλάμε ανοιχτά για όσα μας ενοχλούν σε μια σχέση, αν ακολουθούμε τα δικά μας όνειρα και δεν ακολουθούμε των άλλων. Η μεγαλύτερη συμβουλή είναι: μη λουφάρεις, δέξου τις προκλήσεις της ζωής και ξεκινά να αλλάζεις, σπάζοντας το απόστημα των δικαιολογιών.

- Μπορούμε μέσα από το Life coaching να βελτιώσουμε τις ερωτικές μας σχέσεις; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο;
Με το life coaching μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε και να σεβόμαστε το σύντροφό μας, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητά του. Είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον σύντροφό μας διαρκώς, όχι μόνο για τις πράξεις του, αλλά και για τις προθέσεις και το όραμά του για τη σχέση. Ο σεβασμός μαζί με τον θαυμασμό και τη δημιουργικότητα είναι οι πυλώνες της ερωτικής αγάπης. Είμαστε ομάδα στα εύκολα και στα δύσκολα, στις νίκες και στις λύπες.
Μια σχέση δεν μπορεί να πάει μακριά, αν οι σύντροφοι δεν έχουν μάθει να μιλούν ανοιχτά μεταξύ τους. Ακόμα κι αν κάποιες φορές έχεις κάνει ένα λάθος ή βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση, η ειλικρίνεια είναι το όπλο που δε θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα και θα κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο της επικοινωνίας. Το life coaching μας προτρέπει να αναζητήσουμε την ευτυχία ακόμα και στα μικρά πράγματα. Η αγκαλιά, τα χάδια, η τρυφερότητα, τα όμορφα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα, ενώ μας προσφέρουν τα πάντα. Από την άλλη, επαναπροσδιορίζει τους όρους της διαφωνίας ως πηγή ανασύνθεσης και όχι διάλυσης της σχέσης. Διαφωνούμε, αλλά δεν τσακωνόμαστε. Υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ αυτών των δύο.

O life coach Νικόλας Ουρανός

- Σε λίγες ημέρες υποδεχόμαστε το 2019 και πολλοί συνηθίζουν την Πρωτοχρονιά να βάζουν τους στόχους τους για το νέο έτος. Πώς μποροὐμε τελικά να κάνουμε πράξη αυτά που οραματιζόμαστε/επιθυμούμε;
Οι τελευταίες ημέρες ενός έτους και οι πρώτες μέρες ενός νέου δρουν ως μεγεθυντικός καθρέφτης για τα συναισθήματά μας. Όλα όσα νιώθουμε καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου πολλαπλασιάζονται μέσα μας την περίοδο των εορτών, με αποτέλεσμα οι παρορμήσεις μας να είναι πιο έντονες. Γι' αυτόν το λόγο, φαινόμαστε πιο αποφασισμένοι στην αρχή κάθε νέου έτους να χαράξουμε ένα νέο μονοπάτι.
Η δέσμευσή μας σε αυτή την απόφαση είναι που κάνει τη διαφορά στο αν θα το περπατήσουμε τελικά αυτό το μονοπάτι. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, χρειάζεται να ανατροφοδοτούμε συνεχώς τα κίνητρα που μας ξεβολεύουν και μας οδηγούν στην επίτευξη του στόχου μας. Είτε πρόκειται για την προσωπική, είτε για την επαγγελματική μας εξέλιξη, το κλειδί για να μείνουμε προσηλωμένοι είναι να πιστεύουμε πως αξίζουμε αυτή την αλλαγή. Κι αν το πιστεύουμε πραγματικά, θα κάνουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε.
Εμείς από τη μεριά μας, βοηθάμε όποιον θέλει να το πετύχει ακόμη ευκολότερα μέσα από το δίμηνο εκπαιδευτικό online coaching πρόγραμμα στοχοποίησης «Το Πλάνο της Ζωής μου».


Της Μίτση Σκέντζου (mskentzou@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top