Πώς να ηρεμήσετε κάποιον που έχει νεύρα

Ο θυμός είναι υγιές συναίσθημα όχι όμως όταν είναι καθημερινός

θυμός

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα, όχι όμως συμβαίνει συχνά. Τι μπορείτε να κάνετε αν ένας άνθρωπος που σας ενδιαφέρει έχει θυμώσει μαζί σας ή με κάποιον άλλον και εσείς θέλετε να τον ηρεμήσετε.

Μην παίρνετε τοις μετρητοίς τα όσα λέει 

Όταν κάποιος είναι εξοργισμένος μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Εσείς ωστόσο δεν θα πρέπει να νευριάσετε και να ανταπαντήσετε. Μιλήστε σε ήρεμο τόνο, δείξτε πως συμπάσχετε μαζί του. Μην του επιτεθείτε. Ακόμα κι αν διαφωνείτε σε κάτι από όλα όσα λέει, προσπαθήστε να του το πείτε με όμορφο τρόπο.

Να τον κοιτάτε στα μάτια

Η οπτική επαφή παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι θα καταλάβει και εκείνος πως τον καταλαβαίνετε και τον ακούτε. 

Προσέξτε τις εκφράσεις που χρησιμοποιείτε

Ό, τι κι αν σας πει δεν θα πρέπει να τον ειρωνευτείτε ή να τον βρίσετε. Σκεφτείτε πως κάποιος όταν είναι θυμωμένος βρίσκεται σε ευάλωτη θέση και μπορεί να λέει πράγματα που δεν πιστεύει.

Αν είναι θυμωμένος μαζί σας δείξτε πρόθυμη να διορθώσετε το «λάθος» σας

Μπορεί να έχει θυμώσει μαζί σας για κάποιο ασήμαντο λόγο. Όπως και να έχει θα πρέπει να δείξετε πρόθυμη να διορθώσετε αυτό που έχετε κάνει, κάνοντας άλλες πράξεις αγάπης.

Κρατήστε σιγά-σιγά τις αποστάσεις σας

Ναι μεν, όπως είπαμε παραπάνω ο θυμός είναι υγιές συναίσθημα αλλά αν κάποιος έχει μονίμως αντιδραστικές συμπεριφορές, τότε καλό θα είναι να κρατήσετε τις αποστάσεις σας.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top