Ποιο είναι το μυστικό για να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά;

Ένα beauty tip που θα σου χαρίσει πλούσια κόμη

Κατά καιρούς θα έχεις σίγουρα διαβάσει ή ακούσει για διάφορα προϊόντα και συστατικά, αλλά και μυστικά ομορφιάς τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε ότι αφορά στην υγεία και την όψη των μαλλιών. Ανάμεσα σε αυτά φαίνεται να υπάρχει και ένα beauty tip που κάνει χαμό και αναφερόμαστε στο ρυζόνερο, το οποίο εξελίσσεται σε κορυφαίο haircare trend.

Θέλεις να έχεις πάντα γερά νύχια; Τι να κάνεις

Ποιες όμως είναι οι ιδιότητες του που το κάνουν τόσο ξεχωριστό; Το ρυζόνερο, το οποίο έχουν υποστηρίξει πολλές celebrities όπως η Kim Kardashian και η Cardi B, είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του νερού με το ρύζι και συγκεκριμένα είναι το πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία νερό που μένει αφού ξεπλύνεις το ρύζι.

Η εφαρμογή του στα μαλλιά ως μυστικό περιποίησης και φροντίδας γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία αλλά και την Κίνα, την Κορέα και την Ταϊλάνδη. Αυτό το νερό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε βιταμίνες και σε μεταλλικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προσφέρει λάμψη, ελαστικότητα και μεταξένια υφή στην τρίχα, ενώ βελτιώνει την υγεία των μαλλιών σύμφωνα με τους gurus που το χρησιμοποιούν.

Επιπλέον, το ρυζόνερο φαίνεται πως είναι πηγή αμινοξέων, γεγονός που ενισχύει την ανθεκτικότητα της τρίχας και δυναμώνοντας την. Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β8 η οποία θεωρείται πως είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς την ενισχύει.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτό το μυστικό ομορφιάς, απλά βάλε μισή κούπα ρύζι σε μια κατσαρόλα ή ένα μπολ και πρόσθεσε τρεις κούπες νερό. Άφησε το μισή ώρα max και με το σουρωτήρι ξεχώρισε το νερό από το ρύζι. Όσο πιο γαλακτερό γίνεται το νερό τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Χρησιμοποίησε το νερό αυτό στο ντους και ρίξε το σε όλο το κεφάλι. Κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό και έπειτα, άφησε το για είκοσι λεπτά σαν μάσκα μέχρι να δράσει. Μπορείς να ολοκληρώσεις την περιποίηση με λούσιμο και conditioner.

Συντάκτης: Allyou Team

Πηγή:www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top