Ρυζόνερο: Σε αυτό οφείλουν οι γκέισες τη σφριγηλή επιδερμίδα τους

Φτιάξτο μόνη σου εύκολα και γρήγορα

ρυζόνερο

Είναι ακόμα ένα «μυστικό» που ήρθε στην επιφάνεια χάρη στις ασιάτισσες και την πλέον τόσο επίκαιρη ρουτίνα ομορφιάς τους. Ωστόσο το νερό ρυζιού ως συστατικό ομορφιάς έχει τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια, όταν οι γυναίκες το χρησιμοποιούσαν για λάμψη και αντιγήρανση.

Σήμερα όλο και περισσότερες εταιρείες στον κόσμο του beauty το εντάσσουν ως συστατικό στα προϊόντα τους, αφού οι ευεργετικές του ιδιότητες συμβάλλουν στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, την λείανση των ρυτίδων, ενώ προσφέρουν αυτή την πολυπόθητη λαμπερή όψη. Σύμφωνα μάλιστα με τους δερματολόγους αυτό το τόσο δημοφιλές συστατικό, που γνωρίζει πλέον τεράστια απήχηση χάρη στην επίδραση του Korean Beauty στον χώρο του skincare, περιέχει minerals, αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες Β και Ε και διαθέτει αντιγηραντικές ιδιότητες. 

Ροδόνερο: Τα άγνωστα οφέλη του στην επιδερμίδα μας

Αυτό το μυστικό ομορφιάς έχει τις ρίζες του στις γκέισες και στην γιαπωνέζικη ιεροτελεστία ομορφιάς. Μία από τις πιο παλιές συνήθειες των γκεϊσών ήταν ο καθαρισμός της επιδερμίδας τους με ρυζόνερο. Το νερό από το ρύζι δρα ως φυσικό λευκαντικό, με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα πιο φωτεινό και λαμπερό.

Θες να μάθεις και το καλύτερο; Μπορείς να το φτιάξεις μόνη στο σπίτι και με μηδέν κόστος.

Πυκνά φρύδια: Το λάθος που κάνουμε και εμποδίζουμε την ανάπτυξή τους

Το μόνο που θα κάνεις είναι την επόμενη φορά που θα βράσεις ρύζι για το φαγητό σου, αφού το στραγγίξεις να κρατήσεις το νερό και να το φυλάξεις αφού κρυώσει σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Το βράδυ αφού καθαρίσεις το πρόσωπό σου εφάρμοσέ το σε ένα βαμβάκι και άπλωσέ το στην επιδερμίδα σου ως δεύτερο βήμα της περιποίησής σου. Αλλιώς αναζήτησέ το στα προϊόντα που το περιέχουν στα διάφορα καταστήματα καλλυντικών. Η σειρά Modern Fiction της Origins είναι μια απ' αυτές.

Πηγή: mylife.com.cy

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top