Καρότσια για μωρά: Πώς να επιλέξεις το ιδανικό

Τα σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξεις

καρότσια για μωρά

Όταν το πιο πολύτιμο δώρο μας, δηλαδή το παιδί, εμφανίζεται στη ζωή, ως γονείς θέλουμε να του δώσουμε το καλύτερο. Ενώ εξακολουθεί να είναι μωρό, η φροντίδα του σχετίζεται με εκείνα τα πράγματα στα οποία ο σύγχρονος άνθρωπος έχει αποδώσει σημασία ως εξαιρετικά απαραίτητα.

Σε πλήρη ισχύ, αυτό ισχύει για το καρότσι. Η επιλογή του για πολλές μητέρες και πολλούς μπαμπάδες είναι μια από τις δύσκολες αποφάσεις. Οι δισταγμοί σχετίζονται με τις ερωτήσεις όπως: Συνδυάζεται το καροτσάκι; Τρίκυκλο ή τετράτροχο; Αναδιπλούμενο ή όχι; Υπάρχει ένα κινητό καλάθι συν ένα κάθισμα αυτοκινήτου;

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ευρύ φάσμα καταστημάτων λιανικής είναι ένα πλεονέκτημα και όχι ένα μειονέκτημα.

Ωστόσο, ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά για να λάβετε τη σωστή απόφαση κατά την επιλογή ενός καροτσιού; Πρόκειται για το μοντέλο, την κατασκευή, τα ελαστικά, τα φρένα, τα υφάσματα, τα αξεσουάρ, τη γκάμα χρωμάτων.

Μοντέλο καροτσιού

Στην αγορά, τα καροτσάκια χωρίζονται σε καροτσάκια για όλες τις εποχές, για το καλοκαίρι, σε συνδυασμό, 2 σε 1, 3 σε 1, με τρεις ή τέσσερις τροχούς, με κινητό καλάθι, με μικρό βάρος και για δίδυμα. Εδώ, οι προσωπικές προτιμήσεις καθορίζονται από την ατομική ανάγκη. Ωστόσο, κάθε είδος έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ακόμα κι αν επιλέξετε το μοντέλο, οι ακόλουθοι παράγοντες θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το φάσμα επιλογών ακριβώς σε αυτό που χρειάζεστε.

Κατασκευή Καροτσιού

Η βάση κάθε καροτσιού είναι ύψιστης σημασίας επειδή η ασφάλεια του μωρού εξαρτάται αυτήν. Το υλικό κατασκευής είναι επίσης καθοριστικό, καθώς αυτό θα καθορίσει το βάρος του καροτσιού, καθώς και εάν θα είναι σε θέση να διπλωθεί. Αυτά είναι πολύ σημαντικά κριτήρια.

Για παράδειγμα, εάν δεν έχετε αρκετό χώρο στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή στο ασανσέρ, σίγουρα θα θέλετε το καρότσι να μην είναι αναδιπλούμενο. Εάν ζείτε στον επάνω όροφο ή πρέπει να ανεβαίνετε πολλές σκάλες κάθε μέρα, τότε θα προτιμήσετε τα ελαφριά μοντέλα.

Ελαστικά καροτσιού

Συχνά το δίλημμα είναι ένα τρίκυκλο ή ένα τετράτροχο καροτσάκι. Το πλεονέκτημα του πρώτου τύπου είναι η ευελιξία, ενώ το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η μεγαλύτερη σταθερότητα. Όπως με τα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα, έτσι και ο τύπος των ελαστικών είναι ζωτικής σημασίας για το έδαφος που μπορεί να προσπελαστεί με ένα καρότσι.

Έχει σημασία αν τα ελαστικά είναι πλαστικά ή καουτσούκ, μικρά ή μεγάλα. Οι σύμβουλοι στο κατάστημα και η περιγραφή κάθε προϊόντος θα είναι ένας οδηγός για το μοντέλο που θα είναι το πιο κατάλληλο για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιήσετε το καλάθι. Ο κανόνας είναι ότι τα μικρά ελαστικά αποτελούν εμπορικό σήμα για ελαφριά, ευέλικτα και αναδιπλούμενα μοντέλα, ενώ τα μεγαλύτερα συνιστώνται για ανώμαλο έδαφος και συναντώνται σε βαρύτερα καροτσάκια.

Φρένα και αμορτισέρ καροτσιού

Όπως σε κάθε όχημα, τα φρένα δεν πρέπει να υποτιμώνται. Τα καλά φρένα εγγυώνται ότι το καρότσι θα σταματήσει όταν το χρειάζεστε. Ακόμα καλύτερα, τα φρένα είναι εύκολα στη χρήση με ένα μόνο πόδι. Κάθε μητέρα γνωρίζει πολύ καλά ότι τα χέρια της είναι σχεδόν πάντα απασχολημένα με τα πάντα, ακόμα και στις πιο υπέροχες στιγμές.

Όσον αφορά τα αμορτισέρ, οι ειδικοί επιμένουν ότι τα μεγάλα παρέχουν μεγαλύτερη άνεση για το μικρό στο καρότσι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα νεογνά. Στα καλοκαιρινά καροτσάκια που έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερα αγόρια και κορίτσια, γίνονται αποδεκτές ανταλλαγές με αυτή τη δυνατότητα.

Υφάσματα και αξεσουάρ καροτσιού

Η υγιεινή είναι υψίστης σημασίας για τα μωρά και τα μικρά παιδιά. Όσο πιο εύκολος είναι ο διαχωρισμός των τμημάτων του καροτσιού για το πλύσιμο και τη διατήρηση του, τόσο το καλύτερο. Είναι προτιμότερο το υλικό να είναι κατασκευασμένο από φυσικά υλικά έτσι ώστε το μωρό να μη ζεσταίνεται. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχα και αντιανεμικά υφάσματα.

Τα αξεσουάρ γίνονται όλο και πιο διαφορετικά και πρωτότυπα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι πολλά από αυτά είναι απολύτως απαραίτητα. Αναφέρονται στο χώρο αποσκευών και στους οργανωτές αποσκευών με τους οποίους πωλούνται τα περισσότερα καροτσάκια. Πρόσθετα αξεσουάρ είναι οι ομπρέλες, οι τέντες, οι φιάλες.

Τα συνδυασμένα μοντέλα διαθέτουν επίσης κουνουπιέρες, αδιάβροχα, θερμικές σακούλες, μαξιλάρια, παιχνίδια. Η ποικιλία είναι μεγάλη, αλλά τα περισσότερα από τα πρόσθετα διευκολύνουν τους γονείς και βοηθούν ώστε οι περίπατοι με το παιδί να είναι χαρούμενοι και χωρίς προβλήματα.

Η επιλογή ενός καροτσιού θα είναι ακόμα πιο εύκολη αν επιλέξετε το Kidso.gr, όπου υπάρχουν όλα όσα χρειάζεστε για μικρά και μεγάλα παιδιά, όπως βρεφικά ρούχα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ και πολλά άλλα. Τα προϊόντα πληρούν τα διεθνή πρότυπα και είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top