Το Star.gr βρέθηκε με την κάμερά του στη βίλα του MasterChef, εκεί όπου οι δημιουργίες δεν σταματούν ποτέ — ούτε μετά το γύρισμα! Εκεί, ο Λευτέρης, μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και μας αποκάλυψε τη δική του συνταγή για ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο εκμέκ, που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στο σπίτι, με απλά υλικά και χωρίς δυσκολία.
Δες όλες τις συνταγές των MasterChefs
Η συνταγή βασίζεται στην παραδοσιακή λογική του γλυκού, αλλά με την πινελιά του Λευτέρη που κάνει τη διαφορά: αφράτη κρέμα, αρωματική βανίλια, και σιρόπι. Α! Και το πιο χρήσιμο tip απ’ όλα — μπορείς να αντικαταστήσεις τις φρυγανιές με τσουρέκι, για μια ακόμα πιο λαχταριστή υφή!
Εκμέκ - Δες την αναλυτική συνταγή:
Υλικά
Φρυγανιές
Για το σιρόπι «1 προς 1»
- 1 Ζάχαρη
- 1 Νερό
Για την κρέμα εκμέκ
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1.045 γρ. γάλα
- 20 γρ. πάστα βανίλιας
- 130 γρ. ζάχαρη
- 55 γρ. κορν φλαουερ
- + extra 130 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε 130 γρ. ζάχαρη και τα 55 γρ. κορν φλάουερ
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού
- Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε «κορδόνι» στην μπασίνα
- Ξαναβάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο κατσαρολάκι και φέρνουμε πάλι σε βρασμό
- Περνάμε το μείγμα από σιτάκι
- Σερβίρουμε στα σκεύη μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ
- Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με κανέλα
Extra Tip: Αντί για φρυγανιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσουρέκι!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.