MasterChef: Πανεύκολο και λαχταριστό εκμέκ δια χειρός Λευτέρη!

Ο παίκτης του MasterChef δίνει τη συνταγή του στο star.gr

Το Star.gr βρέθηκε με την κάμερά του στη βίλα του MasterChef, εκεί όπου οι δημιουργίες δεν σταματούν ποτέ — ούτε μετά το γύρισμα! Εκεί, ο Λευτέρης, μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και μας αποκάλυψε τη δική του συνταγή για ένα πανεύκολο και πεντανόστιμο εκμέκ, που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στο σπίτι, με απλά υλικά και χωρίς δυσκολία.

Δες όλες τις συνταγές των MasterChefs

Η συνταγή βασίζεται στην παραδοσιακή λογική του γλυκού, αλλά με την πινελιά του Λευτέρη που κάνει τη διαφορά: αφράτη κρέμα, αρωματική βανίλια, και σιρόπι. Α! Και το πιο χρήσιμο tip απ’ όλα — μπορείς να αντικαταστήσεις τις φρυγανιές με τσουρέκι, για μια ακόμα πιο λαχταριστή υφή!

ΕΚΜΕΚ

Εκμέκ - Δες την αναλυτική συνταγή:

Υλικά
Φρυγανιές

Για το σιρόπι «1 προς 1»

  • 1 Ζάχαρη
  • 1 Νερό

Για την κρέμα εκμέκ

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1.045 γρ. γάλα
  • 20 γρ. πάστα βανίλιας
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. κορν φλαουερ
  • + extra 130 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε 130 γρ. ζάχαρη και τα 55 γρ. κορν φλάουερ
  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού
  • Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε «κορδόνι» στην μπασίνα
  • Ξαναβάζουμε όλα μαζί τα υλικά στο κατσαρολάκι και φέρνουμε πάλι σε βρασμό
  • Περνάμε το μείγμα από σιτάκι 
  • Σερβίρουμε στα σκεύη μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ
  • Την επόμενη μέρα πασπαλίζουμε με κανέλα

Extra Tip: Αντί για φρυγανιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τσουρέκι!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top