Μπιφτέκια στον φούρνο Vs. μπιφτέκια για burger

Οι διαφορές τους στα υλικά και πόσο ψήσιμο χρειάζονται

Τα μυστικά του για μπιφτέκια λαχταριστά και πολύ αφράτα μοιράστηκε με το star.gr, o Χρήστος Γανίτης.

masterchef 2024

Ο παίκτης του MasterChef μάς εξήγησε πώς μπορούμε να «αφρατέψουμε» τον κιμά για το μπιφτέκι μας, ενώ αποκάλυψε τις διαφορές που έχει ένα σπιτικό μπιφτέκι φούρνου, με ένα μπιφτέκι για μπέργκερ.

Σπιτικό μπιφτέκι  vs. Μπιφτέκι burger

Σπιτικό μπιφτέκι 

μπιφτεκια

  • Χρησιμοποιούμε συνήθως κιμά λάπα
  • Προσθέτουμε ψωμί, κρεμμύδι, μυρωδικά, αβγό γιατί θέλουμε να αφρατέψει το μπιφτέκι μας!
  • Προθερμαίνουμε οπωσδήποτε τον φούρνο μας

Tip: Το ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και ψηλά στον φούρνο!

  • Το ψωμί το οποίο προσθέτουμε στον κιμά μας, πρέπει να το έχουμε μουλιάσει σε γάλα και στη συνέχεια, να το έχουμε στραγγίξει καλά.
  • Πλάθουμε πολύ καλά! Αυτό είναι το μυστικό για αφράτο μπιφτέκι!


Μπιφτέκι για burger! 

μπιφτεκι

  • Η διαφορά στο σπιτικό μπιφτέκι για φούρνο με το παραδοσιακό αμερικανικό μπιφτέκι burger, είναι ότι ο κιμάς μας είναι σκέτος!
  • Αλέθουμε ένα εκλεκτό κομμάτι κρέατος, όπως π.χ. ένα Rib eye και δεν προσθέτουμε τίποτα! Ούτε ψωμί, ούτε αβγό, ούτε κρεμμύδι. Τίποτα! Το ψήνουμε ως έχει! 
  • Προσθέτουμε μόνο ανθό αλατιού!

μπιφτεκι
Τι είναι το “smash”?

Είναι η τεχνική smash, κατά την οποία πατάμε το μπιφτέκι μας για να γίνει λεπτό και να συμπυκνωθεί η γεύση του. Έτσι, ψήνεται πιο γρήγορα! Κάνει super crunchy υφή!

μπιφτεκι

μπιφτέκι

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top