63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Όσα έγιναν στον κορυφαίο θεσμό

Μεγάλος Χορηγός η COSMOTE TV, προσφέροντας έμπρακτα τη στήριξή της

63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μία τυχαία πόλη. Η θέση της στα Βαλκάνια αλλά και η σημασία της στην ευρύτερη περιοχή, έχουν αποτελέσει πολλές φορές θέμα συζήτησης. Δεν είναι όμως μόνο η γεωγραφική της θέση που γοητεύει, αλλά και η κουλτούρα της πόλης. Ιστορία, τέχνη, άνθρωποι και πολιτισμός αποτελούν ένα μοναδικό κράμα που όμοιό του δεν υπάρχει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Θεσσαλονίκη έχει χαρακτηριστεί και ως το «νέο Βερολίνο» λόγω της πολιτιστικής της διαδρομής και οντότητας.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τη γαστρονομική εξωστρέφεια της «νύφης του Βορρά», που την οδήγησε να είναι η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της γαστρονομίας, τότε η συμπρωτεύουσα είναι… εκτός συναγωνισμού.

Για τους Θεσσαλονικείς η πόλη τους είναι το κέντρο του κόσμου, για τους επισκέπτες της, η βασίλισσα του βορρά είναι το μέρος που θέλουν να επιστρέφουν. 

Άλλωστε οι γεύσεις αλλά και η φιλοξενία της, μένουν αξέχαστες. Αυτά όμως δεν είναι το μοναδικό asset της συμπρωτεύουσας. Υπάρχει κάτι ακόμα που προσελκύει τους λάτρεις της πόλης αλλά και του καλού σινεμά, κι αυτό δεν είναι άλλο από το 63o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. 

Ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός θεσμός, έλαβε χώρα φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 3-13 Νοεμβρίου.

Η COSMOTE TV ήταν εκεί ως μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ στηρίζοντας έμπρακτα τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό θεσμό για 7η συνεχή χρονιά.

Στη διάρκεια του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προβλήθηκαν 199 ταινίες μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους, ενώ απονεμήθηκαν 32 βραβεία.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε και ειδική προβολή του νέου κύκλου της σειράς Έτερος Εγώ, Έτερος Εγώ-Νέμεσις, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και παραγωγή COSMOTE TV. Στην ειδική προβολή παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director της COSMOTE TV, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς και η Κατερίνα Φιλιώτου, σεναριογράφος της σειράς.

Η αυλαία του Φεστιβάλ έπεσε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με την ταινία Κορσές της Μαρί Κρόιτσερ, ενώ την ίδια ημέρα, απονεμήθηκαν τα βραβεία των διαγωνιστικών τμημάτων. Εκεί, η COSMOTE TV προσέφερε, για μία ακόμη χρονιά, το χρηματικό έπαθλο για το Ειδικό Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία «Χάλκινος Αλέξανδρος», στην Τσι Χαγιακάουα για την ταινία «Σχέδιο 75/Plan 75».

Η Θεσσαλονίκη ειναι μια σύγχρονη και πολύ cool πόλη με ιστορία αιώνων. Ανεξάρτητα από τη διάρκεια των διακοπών σας στη «νύφη του Βορρά», η Θεσσαλονίκη θα σας μαγέψει. Αφήστε  λοιπόν, τη βαλίτσα σας στο ξενοδοχείο και ξεχυθείτε στην πόλη των εκπλήξεων για ν΄απολαύσετε το παραλιακό μέτωπο που δεν το συναντά κανείς σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και για ν΄ανακαλύψετε τις κρυφές της γωνιές αλλά και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top