Κατερίνα Βρανά: Είμαι ανάπηρη, γιατί να μην το πω;

Η γνωστή stand up comedian ήταν καλεσμένη στο Τhe 2Night Show

Ένας από τους καλεσμένους του Γρηγόρη Αρναούτογλου το βράδυ της Δευτέρας στο The 2Night Show ήταν η γνωστή stand up comedian Κατερίνα Βρανά, που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε πέσει σε κώμα μετά από τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της στη Μαλαισία.

Βρανά

«Το 2017 σχεδόν πέθανα. Διάτρηση εντέρου, που οδήγησε σε σηψαιμία και σηψαιμικό σοκ αλλά δεν πέθανα. Αυτό άφησε πάρα πολλά κατάλοιπα. Η αναπηρία δεν είναι κάτι κακό, είναι μία κατάσταση. Συνέβη κι αυτό. Δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε από αυτό κι από την λέξη αναπηρία. Νομίζω ότι η πολιτεία κι η κοινωνία έχει αρχίσει λίγο να κινείται όχι μόνο στην αποδοχή αλλά και στην ένταξη ανθρώπων με δυσκολίες στην καθημερινή ζωή.

Αλλά αντιμετωπίζω ακόμα μεγάλες δυσκολίες, ιδίως σε παλιές πόλεις, όπως η Αθήνα. Στη Ρώμη μου βγήκε η πίστη. Λόγω αρχαιότητας και δομής, έχουν στενούς δρόμους, χάλια πεζοδρόμια, γλιστράνε, δεν υπάρχουν προσβάσεις κι ο κόσμος παρκάρει όπου να 'ναι» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Βρανά.

Η Κατερίνα Βρανά για τoν έντονο σχολιασμό που έχει δεχτεί για τη λέξη «αναπηρία»: «Αρχικά μου λένε πως δεν είναι σωστό που το λέω αυτό. Μα τι να μην πω; Ότι είμαι ανάπηρη; Αφού είμαι, δε χάθηκε ο κόσμος, είναι επιστημονικός ιατρικό όρος η αναπηρία», είπε η κωμικός και πρόσθεσε: «Άκουσα την ατάκα “Τι έγινε Κωστάκη σε γουστάρει η ανάπηρη;” και την βρήκα καλή ατάκα που θέλησα να τη χρησιμοποιήσω. Μου είπαν να μη θίγω τέτοιες λέξεις. Να θιχτείτε λέω που δεν υπάρχει πρόσβαση σε όλη την Ελλάδα για τους ανάπηρους».

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top