Γιουροβίζιον 2021: Η απάντηση της Κυπριακής κυβέρνησης για το «El Diablo»

 «Μη δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται»

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από το τραγούδι της Έλενας Τσαγκρινού

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο το «El Diablo» (δηλ. Ο διάβολος), το κομμάτι που ερμηνεύει η Έλενα Τσαγκρινού και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον τον Μάιο στο Ρότερνταμ.  

Τσαγκρινού - «El Diablo»: Κυκλοφόρησε το video της Κύπρου για τη Eurovision

Από την προηγούμενη εβδομάδα που βγήκε το τραγούδι, χριστιανικοί κύκλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους μαζεύοντας μάλιστα και υπογραφές μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για την απόσυρσή του, ενώ απείλησαν ότι θα βάλουν φωτιά στις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ! 

El Diablo βιντεοκλίπ

Σκηνή από το κλιπ του τραγουδιού

Παρότι το κυπριακό κανάλι έκανε διευκρινήσεις για τον τίτλο και τους στίχους του ποπ τραγουδιού, δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα. Για το θέμα πήρε θέση και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. «Οι περισσότεροι των Ευρωπαίων σήμερα κυβερνούν με εωσφορικές, δαιμονικές δυνάμεις. Πρώτα υποτάχθηκαν εκείνοι σε σατανολατρείες και μυστικές τελετές και τώρα, θέλουν να μας υποτάξουν ύπουλα - ύπουλα και εμάς και να μας παρουσιάσουν τον δαίμονα ότι είναι κάτι καλό και να τον αγαπήσουμε κι αυτόν», δήλωσε. 

Eurovision 2021 - Η Έλενα Τσαγκρινού θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Έλενα Τσαγκρινού: Ποια είναι η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Eurovision

Επίσημη θέση ωστόσο πήρε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη συμμετοχή. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως «πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου». 

Έλενα Τσαγκρινού

Αυτό είναι το εξώφυλλο του El Diablo

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό, το θέμα είναι καθαρά καλλιτεχνικό για έναν μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού. Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, η τέχνη πρέπει να τέρπει τον κόσμο, να τον ευχαριστεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, να μη δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top