Brit Awards 2020: Η Billie Eilish, o Μποντ και ο Μπόρις Τζόνσον!

Δείτε ποιοι κέρδισαν τα βρετανικά μουσικά βραβεία

Το βράδυ της Τρίτης έγινε με δόξα και τιμή η απονομή των μουσικών βραβείων της Μεγάλης Βρετανίας, των Brit Awards 2020

Τα «βρετανικά Grammy» στον απόηχο του Brexit γιόρτασαν τα 40 χρόνια βραβεύσεων και φιλοξένησαν ζωντανές εμφανίσεις από τους μεγαλύτερους σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ξεχώρισε η πολύ… trendy 18χρονη ποπ σταρ Billie Eilish που ερμήνευσε ζωντανά στην σκηνή της O2 Arena το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die». Το κοινό ενθουσιάστηκε και οι χρήστες των social media την αποθέωσαν για άλλη μια φορά. Η Μπίλι πήρε Brit Award στην κατηγορία «Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνις».

Η ταλαντούχα 18χρονη - που πριν λίγο καιρό σάρωσε τα Grammys - ερμήνευσε για πρώτη φορά ζωντανά το soundtrack της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ στο πλευρό των «βετεράνων» Hans Zimmer και Johnny Marr.

Αίσθηση, όμως, έκανε και η εμφάνιση του Βρετανού ράπερ Dave που κέρδισε ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία της βραδιάς, το Βραβείο Καλύτερου Βρετανικού Άλμπουμ. Ο 21χρονος ράπερ στη live ερμηνεία του ήδη συναισθηματικά και πολιτικά φορτισμένου «Black» άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού, για να αποκαλέσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ρατσιστή, εισπράττοντας έτσι τον ενθουσιασμό του κοινού. 
Μάλιστα όταν παρέλαβε το βραβείο του μίλησε τόσο για το συστηματικό ρατσισμό στη Μεγάλη Βρετανία - και την κακομεταχείριση της Meghan Markle από τα αγγλικά media, όσο και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σόκαραν πέρυσι τη χώρα του.

Τιμητικό βραβείο για την πολυετή πορεία του στη μουσική πήρε ο θρυλικός Rod Stewart που τραγούδησε ζωντανά στη σκηνή.

Οι μεγάλοι νικητές των Brit Awards 2020

Καλύτερος Άντρας Καλλιτέχνης
Stormzy

Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις
Mabel

Καλύτερο Συγκρότημα
Foals

Νέος Καλλιτέχνης
Lewis Capaldi

Τραγούδι της Χρονιάς (ψηφισμένο από την Ακαδημία)
Lewis Capaldi  - Someone You Loved

Άλμπουμ της Χρονιάς
Dave – Psychodrama 

Διεθνής Άντρας Καλλιτέχνης
Tyler, the Creator

Διεθνής Γυναίκα Καλλιτέχνις
Billie Eilish

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top