Οι 5 «μύθοι» του Τιτανικού - Δείτε την ταινία απόψε στο Star

Για τις σεναριακές ανάγκες

Ο James Cameron, ο άνθρωπος πίσω από την τεράστια ταινία που έχει συγκινήσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, μέσω της γνωστής… καλλιτεχνικής αδείας, παραποίησε λίγο την ιστορία του θρυλικού πλοίου που βυθίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως είναι γνωστό στις 15 Απριλίου του 1912 το υπερωκεάνιο παρέσυρε στον θάνατο 1.523 ανθρώπους από τους 2.223 συνολικά επιβάτες του.

Ένα τέτοιο γεγονός που βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα για μήνες κι έμεινε στην ιστορία ως το μεγαλύτερο ναυάγιο του κόσμου, ήταν φυσικό να δημιουργήσει διάφορους μύθους. Κάποιους από αυτούς βλέπουμε και στην ταινία με πρωταγωνιστές τον Leonardo DiCaprio και την Kate Winslet.

Μύθος 1: Το αβύθιστο πλοίο 
Σύμφωνα με έρευνες η εταιρεία που έφτιαξε το πλοίο, η White Star Line, δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι ο Τιτανικός είναι «αβύθιστος». 

Μύθος 2: Η κλειστή πόρτα μεταξύ πρώτης και τρίτης θέσης
Ένα από τα πιο συγκινητικά σημεία είναι αυτό όπου δείχνει τους επιβάτες της τρίτης θέσης να σπρώχνονται και να εμποδίζονται από το να πάρουν σωσίβια. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μύθο, μεταξύ της πρώτης και της τρίτης θέσης επιβατών, υπήρχε πόρτα που έμεινε κλειστή, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ναυαγίου, προκειμένου οι φτωχοί επιβάτες, να μην έχουν την ευκαιρία να διασωθούν, αφήνοντας τους εύπορους επιβάτες να επιβιβαστούν στις σωσίβιες λέμβους. Κάτι τέτοιο ίσχυε, όμως η πόρτα δεν ήταν κλειδαμπαρωμένη και σίγουρα όχι κατόπιν εντολής. 

Μύθος 3: Η ορχήστρα έπαιζε μέχρι το τέλος 
Είναι μία από τις πιο ζωντανές εικόνες της ταινίας. Η ιστορία βασίστηκε σε αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είχαν δηλώσει πως θυμούνται την ορχήστρα να παίζει. Από την άλλη πλευρά όμως, κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει. 

Μύθος 4: Ο θάνατος του καπετάνιου 
Ο καπετάνιος στην ταινία παρουσιάζεται ως ένα άτομο γεμάτο τύψεις συνειδήσεως, το οποίο έχει μετανιώσει για το σφάλμα του και προτιμά να χάσει τη ζωή του μαζί με το πλοίο που βυθίζεται. Ερευνητές υποστηρίζουν πως ο καπετάνιος Edward Smith, ο μοναδικός υπεύθυνος για το ναυάγιο… έγινε καπνός! 

Μύθος 5: Ο... διαβολικός πρόεδρος της εταιρείας 
Οι ιστορίες γύρω από τον πρόεδρο της White Star Line, Bruse Ismay, τον παρουσιάζουν σαν παραδόπιστο που πίεσε τον καπετάνιο να οδηγήσει το πλοίο μέσα από τα παγόβουνα προκειμένου να φτάσει πιο γρήγορα, και όταν το πλοίο βυθιζόταν πήρε τη θέση μιας γυναίκας σε μια σωσίβια λέμβο, για να σωθεί. Όμως αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο Ismay βοήθησε πολλούς επιβάτες να ανέβουν σε σωσίβιες λέμβους, προτού επιβιβαστεί στην τελευταία από αυτές.

Δείτε απόψε στις 21:00 την ταινία των 11 Όσκαρ σε σκηνοθεσία James Cameron στο Star.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top