Στην UNESCO στο Παρίσι… ο Καζαντζάκης του Σμαραγδή!

Χειροκροτήματα και συγκίνηση πρωταγωνίστησαν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της UNESCO στο Παρίσι και σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα προβλήθηκε το φιλμ «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή και καταχειροκροτήθηκε…

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, πλαισιωμένος από την παραγωγό της ταινίας Ελένη Σμαραγδή, την πρωταγωνίστρια του Μαρίνα Καλογήρου, δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την θερμή υποδοχή των θεατών…

Η ταινία ακολουθεί τον Νίκο Καζαντζάκη στο δρόμο της ζωής και της δημιουργίας του με ακάματο συμπαραστάτη την Ελένη της καρδιάς του.
 Με την προβολή του έργου στην πόλη του φωτός και στην UNESCO ο εμβληματικός συγγραφέας μοιάζει να «επιστρέφει» σε όλα όσα αποτελούσαν σταθερά σημεία αναφοράς στην πολυκύμαντη πορεία του.

Εκεί έζησε ως φοιτητής, αργότερα εργαζόταν στην UNESCO στο Παρίσι ενώ το 1947 εκδόθηκε στη Γαλλία ο «Ζορμπάς».Το 1955, 2 χρόνια πριν τον θάνατο του, ο Καζαντζάκης σε συνέντευξη του στην γαλλική ραδιοφωνία έκανε έναν απολογισμό – ζωής!   

Η θριαμβευτική υποδοχή του φιλμ «Καζαντζάκης» του Σμαραγδή στην UNESCO έρχεται μετά από τα 4 βραβεία που απέσπασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Χιούστον και το … ταξίδι συνεχίζεται!


Δείτε εδώ το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top