Άρχισε η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες

Δείτε το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Με το φάκελο του ΣΚΑÏ ξεκίνησε  στις 9 το πρωί της Τρίτης,  ο πρώτος έλεγχος των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας. Ο δεύτερος φάκελος που εξετάστηκε ήταν αυτός του Star , ο οποίος κατά κοινή ομολογία των μελών του ΕΣΡ ήταν άρτιος και πληρέστατος.

Το πρωί της Τετάρτης,  σειρά έχει ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha ενώ υπολείπεται η εξέταση των εγγράφων του Αντέννα, του «Ε» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη και της νεοσύστατης εταιρίας Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ , που φέρεται να ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη πρώην ιδιοκτήτη του Ε.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο ενδελεχής έλεγχος των δικαιολογητικών και του πόθεν έσχες . Όσοι πάντως τερματίσουν με επιτυχία στον μαραθώνιο του διαγωνισμού , θα κηρυχθούν οριστικοί υπερθεματιστές οι οποίοι θα πάρουν άδεια έναντι 35 εκ. ευρω , σε 10 ισόποσες δόσεις. Υπάρχει πάντα «ορφανή» και η 7η άδεια , για την οποία δεν έχει εκδηλωθεί προς το παρόν κανένα ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, σήμερα, με κοινή απόφαση των υπουργών Νίκου Παππά και Γιώργου Χουλιαράκη ορίστηκε το «αλμυρό» τίμημα που πρέπει να πληρώσουν τα συνδρομητικά κανάλια και ραδιόφωνα για να εκπέμπουν το πρόγραμμα τους. Το οικονομικό αντάλλαγμα θα είναι 44.021 ευρώ για κάθε 24 ώρες «αέρα», καθώς και 8.804 ευρώ για τον αντίστοιχο χρόνο ραδιοφωνικού προγράμματος.

Επιπλέον μισό τοις εκατό (0,5%) επί των ακαθάριστων εσόδων τους το οποίο σταδιακά θα φτάσει στο  3% .

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star...

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top