Τηλεοπτικές άδειες: Νέα συμφωνία για το φάσμα επιτρέπει τουλάχιστον 18 κανάλια

Δείτε το βίντεο

Νέα ερωτήματα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εγείρει η διεθνής συμφωνία που δημιουργεί χώρο για πολύ περισσότερα κανάλια.

Tο φάσμα ως το 2020 θα χωρά τουλάχιστον 18 τηλεοπτικούς σταθμούς υψηλής ευκρίνειας ή ακόμη και 32 σταθμούς με συμπίεση σήματος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έσπευσε πριν τη συμφωνία να προκηρύξει μόνο 7 τηλεοπτικές άδειες.

Με δεδομένο ότι η ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαμηνύσει πως δεν μπορεί τμήμα του φάσματος να μένει αναξιοποίητο δημιουργούνται νέα ερωτήματα για το τι θα γίνει τα επόμενα δέκα χρόνια που θα ισχύουν οι νέες άδειες.

Ανακοίνωση ΕΙΤΗΣΕΕ:

«Καλό θα ήταν να τεθεί και το ζήτημα με βάση ποιον χάρτη συχνοτήτων διεξάγεται ο διαγωνισμός».

Η κυβέρνηση δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας είπε: «Τουλάχιστον είναι ευχάριστο ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας για το διεθνή συντονισμό των συχνοτήτων».

«Να σας θυμίσω την περίφημη ιστορία με τις άδειες με τον αποτυχημένο Παπά και τον νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός με τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη» δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης, σύμβουλος επικοινωνίας προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καμία απάντηση δεν δόθηκε και στα ερωτήματα της ΕΙΤΗΣΕ γιατί δεν περίμεναν τα αποτελέσματα της νέας διαπραγμάτευσης πριν κάνουν την προκήρυξη, αν τα κριτήρια ήταν μόνο οικονομικά και γιατί δεν υπήρξε μελέτη ανεξάρτητου οίκου.

 

Διαβάστε επίσης: H ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ σχετικά την απόφαση του SEDDIF

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top