Η Μάρα Ζαχαρέα πίσω από τις κάμερες: Τα δάκρυα, οι ανατροπές και τα νέα σχέδια στο Star

Η "ήρεμη δύναμη" της ενημέρωσης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη ζωή και την καριέρα της

Με την πρώτη ματιά φαίνεται δυσπρόσιτη και εσωστρεφής, όπως συμβαίνει με πολλές γνωστές γυναίκες της τηλεόρασης. Το έντονο και διαπεραστικό βλέμμα της δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό και χαλαρότητα. Όταν της μιλήσεις, η απλότητα της εντυπωσιάζει, το ίδιο και η ευγένεια της. Η Μάρα Ζαχαρέα, είναι άνθρωπος: "ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ".  Με αφοσίωση και αποφασιστικότητα φέρνει εις πέρας κάθε τι που αναλαμβάνει. Δεν δειλιάζει στις προκλήσεις και δεν παραδίδεται αμαχητί. Έχει γερό στομάχι και είναι τέρας ψυχραιμίας. Χρησιμοποιεί ταυτόχρονα μυαλό, ένστικτο και.... συναίσθημα.  Συγκινείται ιδιαίτερα με τα παιδιά και χαίρεται με απλά πράγματα. Και όπως πολλοί συνάδελφοι της λένε, η "σιδηρά κυρία" της ενημέρωσης δεν έφτασε τυχαία στην κορυφή...

Από παιδάκι ήταν με ένα βιβλίο στο χέρι. Κόρη καθηγητών Πανεπιστημίου και μοναχοπαίδι ήξερε από πολύ νωρίς την σημαντικότητα της μελέτης, της γνώσης και της παιδείας. Μεγάλωσε ακούγοντας την μητέρα της να της διαβάζει... Ελύτη. Όταν δεν είχε σχολείο και μαθήματα γαλλικών και αγγλικών, πήγαινε μπαλέτο και πιάνο, ενώ τα καλοκαίρια τα περνούσε στο Πήλιο με συντροφιά τη γιαγιά, τις φίλες και τη λογοτεχνία. Τελειώνοντας το Λύκειο, αν και αγαπούσε ιδιαίτερα την Τέχνη, σπούδασε στο Οικονομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στην δημοσιογραφία στην Αγγλία.

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή... Μεγάλα κανάλια, εφημερίδες, ραδιόφωνα και sites γέμισαν το βιογραφικό της. Για περίπου 20 χρόνια κάλυπτε το πολιτικό ρεπορτάζ σε διάφορα μέσα, ενώ από το 2001 παρουσιάζει κεντρικά δελτία ειδήσεων. Όσο "χτίζει" την καριέρα της, δημιουργεί παράλληλα και μια πολύ δεμένη οικογένεια. Ερωτεύεται και παντρεύεται τον Θοδωρή Ρουσόπουλο, κάνουν μαζί δύο υπέροχα παιδιά, τον Βασίλη o οποίος είναι σήμερα 21 ετών και την Άννα, η οποία θα πάει στην τρίτη λυκείου τον Σεπτέμβριο.

Τα τελευταία χρόνια, η γνωστή δημοσιογράφος-παρουσιάστρια συνηθίζει να ξυπνά στις 07:30 το πρωί, για να βλέπει την κόρη της πριν το σχολείο. Ξεκινά τη μέρα της με ένα καφέ, zapping στα πρωινά προγράμματα και περιήγηση στο διαδίκτυο. Ακολουθούν υποχρεώσεις για το σπίτι, επικοινωνίες με τους επιτελείς του δελτίου ειδήσεων, συσκέψεις και δουλειά μέχρι το βράδυ. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα προσπαθεί να ξεκλέβει λίγο χρόνο για άθληση.

Συναντήσαμε την Μάρα Ζαχαρέα την ημέρα που θα παρουσίαζε το τελευταίο δελτίο της φετινής σεζόν, στο γραφείο της που είναι το ίδιο λιτό, όπως και εκείνη.  Το ρολόι έδειχνε 18:00, το κινητό και το σταθερό τηλέφωνο της δεν σταματούσαν να χτυπάνε. "Αυτό γίνεται συνέχεια" λέει χαμογελαστή, κάνοντας τον δικό της απολογισμό για την τηλεοπτική χρονιά που πέρασε.

 "Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους συναδέλφους που βούρκωναν φοβούμενοι ότι θα κλείσει το Star"

"Ήταν μια δύσκολη σεζόν και λόγω των τηλεοπτικών αδειών. Εκείνοι οι μήνες έχουν χαραχτεί σε όλους μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ που ερχόμουν στο κανάλι και έβλεπα συναδέλφους και τεχνικούς να ψιθυρίζουν και να... βουρκώνουν, φοβούμενοι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Ευτυχώς, για τους εργαζόμενους  αλλά και για τον σταθμό απεκαλύφθη ότι ορισμένοι υπερθεματιστές συνδέονται περισσότερο με βοσκοτόπια, παρά με κανάλια.  Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κρατήσαμε τις δουλειές μας", εξηγεί και προσθέτει "Ήταν μια χρονιά με ανατροπές στον ανταγωνισμό. Η Μαρία Χούκλη έφυγε από τον ΑΝΤ1, ενώ στο κανάλι του Αμαρουσίου πήγε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Το δελτίο του ΣΚΑΙ άλλαξε ώρα πήγε στις 20:00, ενώ ANT1 και Alpha έβαλαν απέναντι μας δυνατά προγράμματα. Παρά την αγωνία, την κούραση και τις ανατροπές, ευτυχώς στο τέλος, εμείς τερματίσαμε με δημοσιογραφικές επιτυχίες  και υψηλές αποδόσεις στoυς πίνακες της Nielsen".

 "Άφησα το star.gr γιατί ανέλαβα την θέση της Διευθύντριας Σύνταξης των Ειδήσεων"

Οι μήνες που πέρασαν έφεραν ανατροπές και στην καθημερινότητα της δημοσιογράφου, η οποία αποφάσισε μετά από 8 χρόνια να αφήσει την διεύθυνση του star.gr, της ειδησεογραφικής σελίδας του σταθμού, ώστε να αφοσιωθεί στο νέο ρόλο που της ανέθεσε το κανάλι.

"Το περασμένο Φθινόπωρο είχα την τιμή  το κανάλι να μου δώσει και την θέση της Διευθύντριας Σύνταξης των Ειδήσεων, γεγονός που αύξησε τη δουλειά και τις υποχρεώσεις μου. Ωστόσο, αυτή είναι μια θέση που μου έμαθε πολλά και με έκανε να καταλάβω τον τρόπο λειτουργίας των ειδήσεων και των συναδέλφων. Η νέα μου θέση με έκανε προς το τέλος της σεζόν να σταθμίσω τα πράγματα. Έτσι, αποφάσισα να αφήσω την Διεύθυνση του star.gr, διότι δεν χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Το star.gr είναι όμως κάτι που πάντα θα έχω στην καρδιά μου", λέει και θυμάται με νοσταλγία τα πρώτα χρόνια της στην δημοσιογραφία.

"Μου 'ρχεται να πάρω το μικρόφωνο και να πάω για ρεπορτάζ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου"

"Δεν ξεχνώ τα 16 χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ έξω στο πεζοδρόμιο σε όποιον τομέα και αν ειδικεύεσαι είναι μεγάλο σχολείο και το θεωρώ απαραίτητο, για να γίνει κάποιος καλός παρουσιαστής. Θυμάμαι με νοσταλγία εκείνη την εποχή και μου’ρχεται πολλές φορές να πάρω το μικρόφωνο και να πάω έξω από τη Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών και να μεταδώσω το δικό μου ρεπορτάζ", συνεχίζει.

Τώρα, αρκετά χρόνια μετά από εκείνες τις στιγμές, η Μάρα Ζαχαρέα, από το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, κάνει σχέδια και ανταλλάσει ιδέες με τους συνεργάτες της για την τηλεοπτική χρονιά που έρχεται.

"Ετοιμάζουμε αλλαγές και μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στο Star"

"Στο Star ετοιμάζουμε μικρές αλλαγές όσον αφορά στο εικαστικό κομμάτι του δελτίου ειδήσεων. Θα επιχειρήσουμε συνεργασίες με αξιόλογους συναδέλφους. Στο πρόγραμμα του σταθμού, θα προστεθεί και... μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για αυτή την εξέλιξη" αποκαλύπτει, κάνοντας ειδική αναφορά στα σενάρια περί συνεργασίας Star - ΣΚΑΙ.

"Δεν έχουν πέσει ακόμη υπογραφές Star -ΣΚΑΙ"

"Όσον αφορά στην συνέργεια με τον ΣΚΑΙ, ενημερώνομαι και παρακολουθώ -όπως και εσείς -όλα όσα γράφονται και ακούγονται. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχουν πέσει υπογραφές, και οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη. Εμείς βρισκόμαστε στον πρώτο όροφο του καναλιού, αν έρθει ο ΣΚΑΙ στο κτίριο της Κάτω Κηφισιάς, θα εγκατασταθεί στον τρίτο όροφο. Το ζήτημα πιστεύω θα έχει ξεκαθαριστεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και αν τελικά επιτευχθεί το σενάριο, θα χαρούμε πολύ να υποδεχτούμε τους συναδέλφους από τον ΣΚΑΙ. Πάντως, δεν γνωρίζω ακόμη τι θα συμβεί" εξηγεί στο star.gr.

Κάπου εκεί διακόπτουμε για λίγο την συνέντευξη και την ακολουθούμε στο στούντιο. Γύρω της φωνές, αναστάτωση, άγχος και αγωνία, εκείνη με ηρεμία που θυμίζει θιβετιανούς γκουρού επιμελείται τις τελευταίες λεπτομέρειες του δελτίου με τους συνεργάτες της και παίρνει θέση στο πλατό. "Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας πιστεύω το ότι είμαι ήρεμη. Βεβαίως υπάρχουν στιγμές που μέσα μου βράζω. Αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι και να χάσω την ψυχραιμία μου η δουλειά δεν θα γίνει ούτε καλύτερα, ούτε γρηγορότερα. Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι, οι συνεργάτες μου αποδίδουν πολύ καλύτερα με τον διάλογο, παρά με τις φωνές και την ένταση" εξηγεί.

Το ρολόι πλησιάζει 19:55 και το δελτίο ξεκινά....

Την ίδια στιγμή, στο σκοτεινό control room των ειδήσεων γίνεται "μάχη". Αρχισυντάκτες, σκηνοθέτες, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, "παλεύουν" με τον ανταγωνισμό και τον χρόνο για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αέρα.

"Πηγαίνουμε για διακοπές στην Πάρο από την δεκαετία του '90"

Εκείνη την ημέρα κύλησαν όλα καλά, χωρίς απρόοπτα. Λίγα λεπτά πριν τις 21:00, η Μάρα Ζαχαρέα έκανε την αποφώνηση και ανέβηκε στο γραφείο για να συνεχίσουμε την κουβέντα μας. Τα φώτα είχαν... σβήσει, και σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της, εκείνη ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη! Το τελευταίο δελτίο της σεζόν είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία και σε λίγες ώρες θα ξεκινούσαν οι οικογενειακές διακοπές στην Πάρο!

"Την Πάρο την γνωρίσαμε την δεκαετία του '90 χάρη στον Τάσο Τέλλογλου. Αγαπάμε ιδιαίτερα το νησί, το επισκεπτόμαστε κάθε καλοκαίρι και έχουμε πολλούς φίλους εκεί", λέει η γνωστή παρουσιάστρια, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της και το παιδί που κρύβει μέσα της...

Γιατί η Μάρα Ζαχαρέα, όταν δεν εργάζεται και είναι με τους δικούς της ανθρώπους μακριά από υποχρεώσεις, παίζει με τον γάτο της, διασκεδάζει, ζωγραφίζει, κάνει πλάκες, και τρώει σοκολάτες...όπως όλα τα παιδιά!

"Χαρά είναι να δίνεις και να παίρνεις αγάπη"

"Είμαι χαρούμενη με απλά πράγματα.... Όσο μεγαλώνει κανείς βλέπει ότι η χαρά είναι στις μικρές καθημερινές στιγμές. Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ την λέξη "ευτυχία", γιατί για μένα είναι μεγάλη λέξη. Οι στιγμές με την οικογένεια μου, οι στιγμές της αναγνώρισης, οι στιγμές που μαζί με συναδέλφους απολαμβάνουμε επιτυχίες, αλλά και οι στιγμές με τον κόσμο που θα μου μιλήσει χωρίς να με ξέρει προσωπικά, με γεμίζουν χαρά. Το να δίνεις και να παίρνεις αγάπη, για μένα αυτό είναι χαρά" καταλήγει, ανανεώνοντας το ραντεβού με τους τηλεθεατές τον Σεπτέμβριο. 

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr)
Facebook/ Instagram: Anna Stamatiadou
Κάμερα 360: Σοφία Γαλάνη

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top