ΑΥΤΗ είναι η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για τον ΔΟΛ

Διασφαλίζεται η λειτουργία του ιστορικού Οργανισμού

ΑΥΤΗ είναι η οριστική απόφαση του δικαστηρίου για τον ΔΟΛ

Σε ειδική διαχείριση εν λειτουργία τίθεται ο δημοσιογραφικός οργανισμός Λαμπράκη με την οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας (Τμήμα Εκούσιας Δικαιοδοσίας).

Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου θέτει την εταιρία υπό την διαχείριση της δικηγορικής εταιρίας «Αγγελίδης» και της GRANT THORTON σε ειδική διαχείριση εν λειτουργία τίθεται ο ΔΟΛ.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών διασφαλίζει τη λειτουργία του ΔΟΛ και την έκδοση των ιστορικών εντύπων «ΤΑ ΝΕΑ» και  «ΤΟ ΒΗΜΑ».

 Η απόφαση, η οποία παραμένει άγνωστο αν κάνει δεκτές ή απορρίπτει τις πρόσθετες παρεμβάσεις εργαζομένων και ΕΣΗΕΑ. Ορίζει ως ειδικό  διαχειριστή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία  «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» (ΔΟΛ) την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών  και συμβούλων επιχειρήσεων Grant Thorton και τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Η πρωτοδίκης Νεκταρία Ξελυσσακτή, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση των πιστωτριών τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης φέρεται να αναφέρει πως η οποία η  διατήρηση σε λειτουργία της επιχείρησης του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή της στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης , δεν αποτελεί διακριτική ευχέρεια, αλλά  υποχρέωσή του ειδικού διαχειριστή.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία φέρεται να λέει, πως αποτελεί έργο του διαχειριστή, μετά το διορισμό του, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης  των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της Επιχείρησης σε λειτουργία και για την κάλυψη  των λοιπών εξόδων, συντρέχει  περίπτωση ανάκλησης της απόφασης που διατάσσει  την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top