Καμπάνια για τα δικαιώματα των χρηστών ουσιών κάνει ο Γιώργος Μαυρίδης: «Είναι και αυτοί πολίτες»

Δείτε το βίντεο

Μια μικρή «έκκληση» ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών, μία από τις λιγότερο ορατές και πιο περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες κάνει μέσα από ένα βίντεο ο Γιώργος Μαυρίδης.

Στο βίντεο που γυρίστηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας, το πρώην τηλεοπτικό ταίρι του Σάκη Τανιμανίδη ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ότι «Οι χρήστες ουσιών είναι και αυτοί πολίτες και δε χάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή κάνουν χρήση, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία και στην επιλογή θεραπείας, είναι άνθρωποι που υπάρχουν ανάμεσά μας, μπορεί να είναι η παρέα μας, μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ίσως να είναι και το παιδί μας. Το στίγμα, η περιθωριοποίηση και οι διακρίσεις μπορεί να σκοτώσουν εξίσου αποτελεσματικά με τις ουσίες».

Πρόκειται για μία καμπάνια που για πρώτη φόρα προσεγγίζει τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στη βάση των ίσων δικαιωμάτων και της ανάγκης κοινωνικής συμπερίληψής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές και ψυχοκοινωνικές βλάβες.

Στο video της καμπάνιας της Θετικής Φωνής παραγωγής Production House πέρα από τον παρουσιαστή του Alpha, συμμετέχουν σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top