ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ

Από την Τετάρτη και πάλι στον αέρα η κρατική τηλεόραση

ΑΥΤΟ είναι το σχέδιο για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ

Με 30 άτομα, που θα προσληφθούν με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας θα ξεκινήσει τη μεταβατική της λειτουργία η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύ��φωνα με την πρόταση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά που θα παρουσιάσει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Σήμερα έγιναν πολύωρες συσκέψεις για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των συνεργατών του πρωθυπουργού και προετοιμάστηκε ένα ευρύτατο φάσμα εναλλακτικών προτάσεων για να μπορέσουν να συμφωνήσουν και οι κυβερνητικοί εταίροι όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Το σχήμα που θα διαμορφωθεί θα είναι μεταβατικό με χρόνο ζωής περίπου ενάμιση μήνα και δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση που θα ξεκινήσει όπως εκτιμάται στα μέσα Αυγούστου. Μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του out sourcing, δηλαδή της ενοικίασης τεχνικών και άλλων υπηρεσιών.

​Ο φορέας αυτός θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή, στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εάν το επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη.

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται τρία δελτία ειδήσεων, ενώ και τα τρία κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι αν το θέλουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μπορούν να ορίσουν από τώρα τον αρμόδιο υφυπουργό που θα εποπτεύει τη μετάβαση στη νέα ραδιοτηλεόραση.

Κατά πάσα πιθανότητα η εικόνα θα επιστρέψει στη δημόσια τηλεόραση την Τετάρτη.​

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top