Γιατρός 100 ετών μας λέει τα μυστικά της μακροζωίας

Εύκολα tips για να ζήσεις περισσότερα χρόνια

O γιατρός Χάουαρντ Τάκερ γεννήθηκε το 1922, στα Ηνωμένες Πολιτείες, όταν το προσδόκιμο ζωής για τους άντρες ήταν 58 έτη ενώ για τις γυναίκες 61.

Tρία tips για να μην παίρνεις βάρος από το τσιμπολόγημα

Ο ίδιος όμως κατάφερε να φτάσει τα 100, ενώ συνεχίζει να εξασκεί το επάγγελμα του με ειδίκευση στη νευρολογία. Πλέον θεωρείται ο γηραιότερος γιατρός του κόσμου σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες και φυσικά οι ασθενείς του συχνά ζητούν συμβουλές για το πώς να παραμείνουν υγιείς, ευτυχισμένοι και πνευματικά οξυδερκείς.

Ο  Χάουαρντ Τάκερ μίλησε στο CNBC και έδωσε τις συμβουλές του, που αξίζει να ακολουθήσεις:  

 

 

Δεν βγαίνει στη σύνταξη

«Εάν έχετε την ευλογία να έχετε μια δουλειά που σας αρέσει και είστε ακόμη σε θέση να εργάζεστε, σκεφτείτε να καθυστερήσετε τη συνταξιοδότηση. Πολλοί άνθρωποι που συνταξιοδοτούνται και αδρανοποιούνται στην καθημερινή τους ρουτίνα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο γνωστικής κατάπτωσης».

Κρατάει τον εαυτό του σε φόρμα

«Παρόλο που δεν κάνω πλέον σκι και δεν είμαι τόσο δραστήριος όσο ήμουν κάποτε, προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα στο διάδρομό με γρήγορο ρυθμό τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Η παρακολούθηση ταινιών παράλληλα βοηθάει να περιορίσω την πλήξη». 

Δεν καπνίζει

«Όταν ήμουν στο γυμνάσιο τη δεκαετία του 1930, είπα στον πατέρα μου ότι ήθελα να αρχίσω να καπνίζω. Μου είπε: "Δεν έχω αντίρρηση. Αλλά γιατί να θέλει κάποιος να βάλει οτιδήποτε άλλο εκτός από καθαρό αέρα στους πνεύμονές του, όταν η ζωή είναι τόσο σύντομη όπως είναι;»

Δεν περιορίζει τον εαυτό του

«Θα πιώ ένα μαρτίνι και θα φάω μια μπριζόλα περιστασιακά, αλλά όχι κάθε μέρα. Με τη γυναίκα μου, τρώμε σαλάτα με κάθε γεύμα, απολαμβάνουμε τα χόρτα, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Το πραγματικό μυστικό της μακροζωίας είναι ότι δεν υπάρχουν μυστικά. Αλλά ζούμε καθημερινά και πεθαίνουμε μία φορά, οπότε πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον χρόνο που έχουμε».

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top