7+1 λόγοι για να βάλεις την κανέλα στη διατροφή σου εδώ και τώρα!

Τα άγνωστα οφέλη της στην υγεία μας

κανέλα

Τα μπαχαρικά πέρα από τη γεύση και το άρωμα που χαρίζουν στο φαγητό μας, μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό σύμμαχο για την υγεία του οργανισμού μας. ακολουθούν λοιπόν όλα τα οφέλη που μας προσφέρει ένα από αυτά, η κανέλα, για να την προσθέσετε στην καθημερινότητά σας.

Ποιες τροφές παχαίνουν μετά την εμμηνόπαυση;

Μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Η κανέλα είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα αυξάνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη στο σώμα και να επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η κανέλα έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, ιδιαίτερα στους μύες και τις αρθρώσεις.

Αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Η κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Η κανέλα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης στο σώμα, ενώ βελτιώνει τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης.

Καταπολέμηση λοιμώξεων

Η κανέλα έχει αντιμυκητιακές, αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες, καθιστώντας την χρήσιμη στην καταπολέμηση λοιμώξεων.

Aυτοί είναι οι πιο light και νόστιμοι υδατάνθρακες

Βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου

Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και την προσοχή.

Διαχείριση απώλειας βάρους

Η κανέλα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, καθιστώντας την χρήσιμη στη διαχείριση μεταβολικών διαταραχών όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Οδοντική υγεία

Το λάδι κανέλας είναι ένα φυσικό στοματικό αντισηπτικό και μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα βακτήρια στο στόμα που προκαλούν κακοσμία και άλλα οδοντικά προβλήματα.

Πηγή: allyou.gr

Επιμέλεια: Ναταλία Πετρίτη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top