Νηστεία: 3+1 οφέλη για τον οργανισμό μας

Οι λόγοι που κάνει καλό στο σώμα και την υγεία μας!

Νηστεία

Ανεξάρτητα από το αν είναι κανείς θρησκευόμενος, η καθιερωμένη νηστεία πριν από το Πάσχα μπορεί να καταστεί σε μια εξαιρετική συνήθεια για τον οργανισμό και τη συνολική εικόνα της υγείας μας. Κι αυτό μιας που η αποχή για ένα διάστημα από τα ζωικά προϊόντα μπορεί να ευεργετήσει το σώμα μας με διάφορους τρόπους, συμβάλλοντας στην ευεξία μας και στο συμβεί ένα απαραίτητο restart μετά την περίοδο του χειμώνα που ενδεχομένως έχουμε φάει περισσότερο από το προβλεπόμενο και τροφές που δεν κάνουν καλό στην υγεία μας. Ακολουθούν όλα τα οφέλη της νηστείας, για να τη λάβετε υπόψη σας αυτή τη χρονιά.

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Πώς να αποφύγουμε τον κίνδυνο της αφυδάτωσης

Είναι ένα τέλειο διάλειμμα για το σώμα μας

Ένα μικρό διάλειμμα από το φαγητό σε ορισμένες περιόδους του χρόνου ενισχύει το πεπτικό μας σύστημα, που επουλώνεται από τη συνεχή εργασία του για την πέψη δύσκολων τροφών όπως τα γαλακτοκομικά και το λιπαρό κρέας. Με αυτόν τον τρόπο ξεκουράζουμε το σώμα μας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει μια απαραίτητη επανεκκίνηση προτού μπει ξανά σε «κανονική» λειτουργία.

Είναι μια φυσική αποτοξίνωση

Η νηστεία αποτελεί μία τακτική που μας γυρνά πίσω στην αρχαιότητα και ακολουθείτο σε πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες ανά τον κόσμο. Επί χιλιάδες χρόνια εφαρμοζόταν για την θεραπεία ασθενειών κάθε τύπου, την αναζωογόνηση, τον καθαρισμό και την σωματική ενίσχυση. Μέσω της νηστείας, το σύστημα ενζύμων του οργανισμού μας επικεντρώνεται στην αποτοξίνωσή του και την αποβολή των βλαβερών ουσιών.

Πρόγραμμα δωρεάν επισκέψεων σε διατροφολόγους- Ποιους αφορά

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η νηστεία όταν επικεντρώνεται στα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια και τα φρούτα και όχι σε λιπαρά θαλασσινά, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για το σώμα μας ώστε να αποβάλει το περιττό βάρος που αυτό έλαβε κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δρα κατά της φλεγμονής

Η νηστεία μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα αποτρέποντας την εκδήλωση φλεγμονής, που εμφανίζεται όταν αυτό απελευθερώνει κύτταρα για να επιτεθεί σε παθογόνα ή να ανταποκριθεί σε τραυματισμούς του. Χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται με την αυξημένη φλεγμονή στο σώμα, οπότε η νηστεία ενδείκνυται στην περίπτωση που πάσχετε από αυτές.

Πηγή: allyou.gr

Επιμέλεια: Ναταλία Πετρίτη

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top