Δωρεάν επισκέψεις σε διατροφολόγους- Ποιους αφορά

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο

Μεγάλα είναι τα ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με δεδομένα του ΠΟΥ από το 2019, το 37,9% των Ελλήνων ενηλίκων είναι υπέρβαροι και το 24,9% είναι παχύσαρκοι.

Πολλοί άνθρωποι λόγω των πολλών παραπάνω κιλών που έχουν αντιμετωπίζουν διάφορα νοσήματα με το πιο συνηθισμένο να είναι η στεφανιαία νόσος που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Τρία πράγματα που λανθασμένα νομίζουμε πως μας βοηθάνε στο αδυνάτισμα

Γι’ αυτό τον λόγο το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) σχεδίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης και απευθύνεται σε ενήλικες.  Έτσι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το σωματικό τους βάρος τη δυνατότητα.

Tρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό; Τι προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανίσεις

α) να λάβουν δωρεάν κλινική εκτίμηση ώστε να γνωρίζουν αν έχουν κάποιους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την εμφάνιση παχυσαρκίας και να τους αντιμετωπίσουν εγκαίρως.

β) να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες από ειδικούς διατροφολόγους προκειμένου να μάθουν να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

γ) να λάβουν δωρεάν εξειδικευμένη συνδυασμένη θεραπεία (διατροφική συμβουλευτική, συμβουλευτική αλλαγή συμπεριφορών υγείας και φαρμακοθεραπεία) σε περιπτώσεις σοβαρής παχυσαρκίας που συνυπάρχει με σοβαρά χρόνια νοσήματα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και έχει ήδη ενταχθεί στο σχεδιασμό δράσεων του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης» που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και προέρχονται από Ενωσιακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

 «Στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης εντείνουμε τις δράσεις για τον έλεγχο της παχυσαρκίας. Η παρακολούθηση τους βάρους, η άθληση και η καλή διατροφή είναι σύμμαχοι για τη βελτίωση των δεικτών δημόσιας Υγειας. Προς αυτήν την κατεύθυνση μέσω του προσωπικού γιατρού θα υλοποιηθεί πρόγραμμα πρόσβασης σε διατροφολόγους και όπου απαιτείται σε φαρμακευτική αγωγή. Η πρόληψη σώζει και στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τους πολίτες υγιείς», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top