Οι τροφές που νομίζουμε ότι μας αδυνατίζουν

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι βοηθούν στο αδυνάτισμα

Με Αυτές Τις Τροφές Καίμε Θερμίδες Ή Μήπως Όχι

Τα τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες μπορεί να είναι σε θέση να αυξήσουν την ενεργειακή δαπάνη. Στην πραγματικότητα, περίπου το 20-30% της ενέργειας σε πρωτεΐνη χρησιμοποιείται μόνο για την πέψη των τροφίμων, σε σύγκριση με 5-10% σε υδατάνθρακες και 0-3% σε λίπη.

5 αλλαγές στο πρωινό σου για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η πρωτεΐνη μειώνει την όρεξη. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν τρως τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, καταστέλλουν τις ορμόνες της πείνας όπως η γκρελίνη και προκαλούν αισθήματα πληρότητας .

Καφεΐνη

Η καφεΐνη υπάρχει φυσικά σε κόκκους καφέ, τσάι και κακάο. Έρευνες μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα από διαφορετικές μελέτες δεν ήταν όλα συνεπή, επομένως τα στοιχεία δεν είναι πολύ ισχυρά.

Ο καθένας έχει διαφορετικά επίπεδα ευαισθησίας στην καφεΐνη. Αλλά έως και 400 χιλιοστόγραμμα την ημέρα φαίνεται να είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου τέσσερα φλιτζάνια καφέ ή πέντε έως έξι φλιτζάνια τσάι.

Η ανορθόδοξη γυμναστική που κάνει η Kate Middleton κάθε πρωί

Άλλες τροφές που πολλοί ισχυρίζονται ότι καίνε θερμίδες

Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό πικάντικο συστατικό στις πιπεριές τσίλι. Ενώ ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι μπορεί να προάγει την απώλεια βάρους και να καταστέλλει την όρεξη, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο.

Τέλος υπάρχουν επίσης ισχυρισμοί ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά και εδώ η έρευνα είναι ανάμεικτη.

Συμπερασματικά, η εστίαση σε μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή είναι ένα πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμο σχέδιο για τη συνολική υγεία.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top