Ιωάννα Μαλέσκου: H γυμναστική που επέλεξε στην εγκυμοσύνη για να είναι fit

Δε σταματά να γυμνάζεται η παρουσιάστρια

Η Ιωάννα Μαλέσκου κάνει pilates

Σε λίγους μήνες η Ιωάννα Μαλέσκου θα κρατά στην αγκαλιά της το πρώτο της μωράκι με τον Κωνσταντίνο Δανιά.

Έγκυος η Ιωάννα Μαλέσκου: Η φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ioanna Maleskou (@imaleskou)

Η παρουσιάστρια κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες όταν μία ημέρα μετά την ονομαστική της εορτή ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram δείχνοντας τη φουσκωμένη της κοιλίτσα.

Ιωάννα Μαλέσκου: Η νέα φωτογραφία με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα

Η εγκυμονούσα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διανύει τον 5ο μήνα της κύησης, δε σταματά να γυμνάζεται. Η μέλλουσα μαμά έκανε κάποια posts στο Instagram στα οποία φαίνεται να κάνει pilates.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ioanna Maleskou (@imaleskou)

Νίκος Μουτσινάς: Οι on air ευχές στην εγκυμονούσα Ιωάννα Μαλέσκου

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με χαμόγελο και “διπλή” προσπάθεια. Η δασκάλα μου στο pilates ήθελε να κάνω και σανίδα. Για τους πλάγιους κοιλιακούς.. Ε και όπως καταλαβαίνετε, η “φουσκοκοιλίτσα” μου, μας την έφερε πλαγίως. Η επανάσταση μόλις ξεκίνησε!» έγραψε η ίδια στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Ιωάννα Μαλέσκου: Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η εγκυμονούσα
 

Τα οφέλη του pilates κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

To pilates μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς φροντίζει το σώμα και παράλληλα την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.


Τι προσφέρει το pilates κατά τη διάρκεια της κύησης:

•    Βελτιώνει τη σταθερότητα της λεκάνης.
•    Βοηθά στη βελτίωση της στάσης του σώματος σας, η οποία με τη σειρά της μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις.
•    Κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος pilates τα συστήματα του σώματός σας (κυκλοφορικό, λεμφικό, αναπνευστικό και πεπτικό) λειτουργούν αποτελεσματικά.
•    Μπορεί να διδάξει δεξιότητες όπως η χαλάρωση και η αναπνοή. Οι οποίες θα αποτελούν ανεκτίμητη βοήθεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και επίσης κατά τη διάρκεια της ίδιας της γέννας.
•    Η μέθοδος Pilates  μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του πόνου της πυέλου. Πιο συγκεκριμένα οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα μιας εγκύου επηρεάζουν τους συνδέσμους του πυελικού πλέγματος (οι οποίοι ενώνονται  οστό με οστό). Συνήθως  μαλακώνουν για να επιτρέψουν στη λεκάνη να διασταλεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συχνά αυτό σημαίνει ότι πολλές από τις αρθρώσεις σας μπορεί να γίνουν ασταθείς.
•    Το επιπλέον βάρος του στήθους και η χαλαρότητα των συνδέσμων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλούν συχνά προβλήματα στους ώμους και στο λαιμό. Όμως με την ενίσχυση της στάσης  και της κίνησης του σώματος, η μέθοδος Pilates μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αυτών των προβλημάτων.
•    Οι εσώτερες μυϊκές μάζες που ενισχύονται από τις ασκήσεις της μεθόδου Pilates βοηθούν στην υποστήριξη του αυξανόμενου βάρους του μωρού και από την άλλη μεριά της σπονδυλικής στήλης της εγκύου δημιουργώντας μια φυσική ζώνη δύναμης. Με λίγα λόγια μειώνεται αρκετά ο πόνος στη μέση και στην πλάτη.
•    Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, υπάρχει μετατόπιση στο κέντρο βάρους της εγκύου. Αυτό, σε συνδυασμό με την επίδραση των ορμονών στη αντίληψη των κινήσεων, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στην ισορροπία και στον συντονισμό.
•    Πολλά προβλήματα στα πόδια, πιο συγκεκριμένα στους αστραγάλους και στα γόνατα ξεκινούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξαιτίας του επιπλέον βάρους καθώς και της χαλάρωσης των συνδέσμων. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις ποδιών που βοηθούν την έγκυο και  μπορούν να γίνουν σε καθιστή ή πλαϊνή θέση.
•    Η μέθοδος Pilates μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία του πυελικού εδάφους κατά την αύξηση του βάρους της εγκύου στην κύηση και κατά τη διαδικασία του τοκετού ενώ βοηθάει επίσης και στην μεταγεννητική επαναφορά του σώματος.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top