5+1 τρόποι να ενισχύσεις την άμυνα του οργανισμού σου το καλοκαίρι

Tips για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου

Oι καλοκαιρινές ιώσεις πάντοτε παραμονεύουν. Δες πώς μπορείς να ενισχύσεις εύκολα τον οργανισμό σου απέναντί τους, περνώντας ξέγνοιαστα το καλοκαίρι σου ακόμα και στην εποχή του κορονοϊού.

4 μύθοι γύρω από το γυμναστήριο που ήρθε η ώρα να καταρρίψεις

Πιες άφθονο νερό

 

 

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι η αρτηριακή πίεση μειώνεται και η καρδιά μας αδυνατεί να στείλει επαρκή θρεπτικά στοιχεία στα όργανά μας. Το νερό λοιπόν ενισχύει την άμυνα του οργανισμού κατά των μικροβίων, γι΄αυτό πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 λίτρα από αυτό, ιδιαίτερα τις ημέρες με ζέστη.

Απολύμανε χέρια και επιφάνειες αντικειμένων

Χρησιμοποίησε συχνά αντισηπτικά μαντιλάκια ή σαπούνι και νερό για τα χέρια σου, αλλά και απολύμανε επιφάνειες αντικειμένων που χρησιμοποιείς συχνά, όπως το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, το κινητό, το tablet και το τραπέζι στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Απόφυγε τον συνωστισμό και φόρα μάσκα

Ακολούθα τις βασικές οδηγίες ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, φορώντας μάσκα σε χώρους με συνωστισμό όπως τα πλοία και τα αεροπλάνα (αλλά και τα σοκάκια των νησιών μερικές φορές).

5+1 απλές αλλαγές για να κάνεις restart στον μεταβολισμό σου

Ενίσχυσε τη διατροφή σου

Ενίσχυσε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα, που θα εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό σου. Όσο πιο πολύχρωμα, τόσο καλύτερα.

Μην δανείζεις την πετσέτα σου

Στην παραλία είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχει ο καθένας την πετσέτα του, αν θέλετε να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όλα τα αντικείμενα προσωπικής υγιεινής, όπως τα ξυραφάκια και οι χτένες.

Κοιμήσου επαρκώς

Ο ύπνος είναι σύμμαχος της υγείας μας, γι' αυτό μην ξεχνάς να κοιμάσαι και γενικά να ξεκουράζεσαι επαρκώς στις διακοπές σου. 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top