Τα φρούτα με τα περισσότερα σάκχαρα - Ποια είναι;

Γιατί δεν είναι όλα τα φρούτα «αθώα»

Τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένη διατροφής, με αυτά να είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και ευεξίας, καθώς περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, συμπλέγματα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, απαραίτητα για την διατήρηση της υγείας του οργανισμού και την πρόληψη ασθενειών. Η καθημερινή κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων φρούτων είναι απαραίτητη για την ρύθμιση του σωματικού βάρους, την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή προβλημάτων στην πέψη.

5 καλοκαιρινά φρούτα που σε βοηθούν να αδυνατίσεις

Αυτό που πρέπει ωστόσο να γνωρίζουμε είναι ότι δεν είναι όλα τα φρούτα ιδανικά για συνεχή κατανάλωση, εξαιτίας των επιπέδων σακχάρου που αυτά περιέχουν. Η ζάχαρη αυτή διακρίνεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους: την φρουκτόζη, την γλυκόζη και την σουκρόζη και μετατρέπεται σε ενέργεια.

Ακολουθούν τα φρούτα που είναι εξαιρετικά πλούσια σε σάκχαρα, ώστε να ξέρεις να τα καταναλώνεις με σύνεση και χωρίς υπερβολές.

Σταφύλια
Ένα φλιτζάνι σταφύλια έχει 23 γραμμάρια ζάχαρης γι΄αυτό και πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες.

Κεράσια
Ένα φλιτζάνι κεράσια μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 18 γραμμάρια ζάχαρης.

Μάνγκο
Ένα μάνγκο μπορεί να περιέχει έως και 45 γραμμάρια ζάχαρης, γι’ αυτό και είναι απαγορευτικό το να το καταναλώνεις ολόκληρο μέσα σε μια ημέρα.

Καρπούζι
Αρκέσου σε μια με δύο φέτες μόνο από το καρπούζι που τόσο λατρεύεις αν δεν θέλεις να το παρακάνεις, μιας που αυτό αποτελείται αποκλειστικά σχεδόν από ζάχαρη και νερό.

Μπανάνα
Μια μέτρια μπανάνα περιέχει 14 γραμμάρια ζάχαρης, επομένως μπορείς να τρως άφοβα μαζί με το πρωινό ή το ενδιάμεσο γεύμα.

Σύκα
Δύο σύκα μεσαίου μεγέθους διαθέτουν 16 γραμμάρια ζάχαρης. Μπορείς να τα καταναλώσεις στο πρωινό σου μαζί με δημητριακά και φυτικό γάλα, ή μαζί με λίγο τυρί σαν απογευματινό σνακ.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top