7 μυστικά για να «ξεγελάσεις» τον χρόνο

Πώς θα δείχνεις νεότερη χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια

Με μερικές πολύ απλές συνήθειες που μπορείς από σήμερα κιόλας να εντάξεις στο πρόγραμμά σου, έχεις τη δυνατότητα να «ξεγελάσεις» τον χρόνο, δείχνοντας χρόνια πιο νέα, αλλά και να παρατείνεις τη διάρκεια της ζωής σου. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις που πρέπει να επενδύσεις στην καθημερινότητά σου, ώστε να διατηρήσεις σώμα και πνεύμα νεανικό ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία.

4 είδη γυμναστικής που θα σε φτάσουν στα... 100

Άσκηση

Έχεις σίγουρα ακούσει χιλιάδες φορές πως η άσκηση κάνει καλό στην υγεία και στην εμφάνισή σου. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις γυμναστική, απλά να βάλεις στόχο να κινείσαι για τουλάχιστον 2,5 ώρες την ημέρα, είτε αυτό σημαίνει κάνοντας κηπουρική και άλλες δουλειές στο σπίτι, είτε πραγματοποιώντας έναν περίπατο γύρω από τη γειτονιά σου, βόλτες με φίλες και φίλους ή δραστηριότητες όπως η πεζοπορία τις Κυριακές και η ποδηλατάδα τα απογεύματα μαζί με τα παιδιά.

Αντηλιακό

Η καθημερινή χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη, καλοκαίρι και χειμώνα, και αυτή είναι μια συνήθεια που πρέπει να υιοθετούμε από τους πρώτους μήνες της ζωής μας. Ειδικότερα, οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου είναι ικανές να προκαλέσουν περισσότερο από 90% καταστροφή στο δέρμα, όπως εμφάνιση ρυτίδων, σακούλων και πανάδων. Επιπλέον, το αντηλιακό καταφέρνει αποτελεσματικά να προστατεύσει την υγεία της επιδερμίδας μας, προλαμβάνοντας τον καρκίνο του δέρματος.

Πώς θα καταλάβεις αν ένα αντηλιακό είναι ληγμένο;

Αφαίρεσε το μακιγιάζ

Κάθε φορά που πέφτεις για ύπνο δίχως να ξεβάψεις το πρόσωπό σου, επιβαρύνεις το δέρμα σου σε τεράστιο βαθμό, προσθέτοντάς του σταδιακά χρόνια και κάνοντάς το να υποφέρει. Αν νομίζεις ότι το ντεμακιγιάζ είναι κάτι που δεν προλαβαίνεις να κάνεις ευλαβικά, προτίμησε να μην βαφτείς καν. Άλλωστε όσο λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιείς στο δέρμα σου, τόσο το καλύτερο για αυτό!

Πέρνα χρόνο με φίλους

Οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας είναι εκείνες που «τρέφουν» την ψυχή μας, πράγμα που συμβάλλει θετικά στην ποιότητα και τελικά και στη διάρκεια της ζωής μας.

4 τροφές που «αντιστρέφουν» τον χρόνο μετά τα 40

Τσιγάρο

Όσο κι αν αποτελεί ένα εργαλείο κοινωνικοποίησης, η συνεχής ενημέρωση για το τσιγάρο έχει αποδείξει πως είναι μία συνήθεια που πρέπει να κοπεί αν επιθυμούμε μακροζωία και διατήρηση της υγείας μας στα καλύτερα επίπεδα. Όχι μόνο προκαλεί ασθένειες, όπως καρκίνο, καρδιοπάθειες και παθήσεις του πνεύμονα, αλλά δημιουργεί ρυτίδες, καθώς συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας το αίμα να φτάσει στην επάνω στιβάδα του δέρματος.

Επένδυσε στη μάθηση

Με το να μαθαίνεις κάτι καινούριο σχεδόν κάθε μέρα, βάζεις μία πρόκληση στον εαυτό σου και βοηθάς με αυτόν τον τρόπο τον εγκέφαλό σου να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και διαύγεια μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Προστασία οδοντοστοιχίας

Το να φροντίζεις τα δόντια σου, το μαθαίνεις από τότε που ήσουν νήπιο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνεχίζεις να το κάνεις με την ίδια ευλάβεια διαρκώς. Βούρτσισε καλά πρωί και βράδυ τα δόντια σου, όπως και μετά από κάθε γεύμα, και χρησιμοποίησε συστηματικά οδοντικό νήμα, που φτάνει σε σημεία που η οδοντόβουρτσα αδυνατεί να καθαρίσει. Μην το παρακάνεις με τα στοματικά διαλείμματα, καθώς αυτά μπορούν να οδηγήσουν στην σταδιακή φθορά του σμάλτου των δοντιών σου. Συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου ως προς το πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείς και για πόσο διάστημα.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top